ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Triathlon Huizen | NH Gooi
  • Zondag 23 juni 2019
  • Regio Huizen

Op zondag 23 juni 2019 vindt de 34e editie van Triathlon Huizen plaats. Na de zeer succesvolle editie van vorig jaar op een compleet nieuw parcours zijn er dit jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd die het parcours veiliger maar ook interessanter maken voor zowel atleten als publiek. Er wordt nog steeds gezwommen in de Haven van Huizen, gefietst door Huizen en Blaricum en hardgelopen in de Wolfskamer, maar met name het fietsparcours is op een aantal punten gewijzigd na overleg met gemeenten, hulpdiensten en deelnemers. Met wederom weer veel deelnemers uit Huizen en vermaak voor jong en oud bij de finish op het evenementen terrein in het Nautisch Kwartier hoopt de organisatie dan ook weer op veel toeschouwers.

Startseries en afstanden
Triathlon Huizen kent zoals altijd 3 afstanden: De Olympische afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen), de kwart afstand (1000m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen) en de achtste afstand (500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen). Hoewel de Olympische afstand traditioneel het hoofdonderdeel is met vele landelijke top triatleten, zijn het dit jaar vooral de achtste en kwart afstanden waar de aantallen inschrijvingen snel oplopen. De organisatie ziet dit als een teken van de steeds populairder wordende triatlonsport. Inschrijven is nog steeds mogelijk via de website van Triathlon Huizen, www.triathlonhuizen.nl.

Programma
Om 11:30 start de 34e editie van Triathlon Huizen met de kwart afstand. De eersten van deze afstand zullen al gefinisht zijn als om 13:30 de Olympische afstand van start gaat. Ook van deze afstand worden de toppers aan de finish verwacht als om 15:30 de achtste afstand van start gaat.

Vrijwilligers
Een van de grootste uitdagingen voor een evenement als Triathlon Huizen is het vinden van voldoende vrijwilligers en verkeersregelaars. Voor het veilig kunnen laten verlopen van Triathlon Huizen zijn er elk jaar weer zo’n 125 vrijwilligers nodig. De organisatie is nog steeds dringend op zoek naar vrijwilligers en verkeersregelaars, dus roept geïnteresseerden daarom ook op om zicht via www.triathlonhuizen.nl/vrijwilligers/ aan te melden. Naast een gezellige dag en de eeuwige dank van deelnemers, publiek en organisatie krijgt iedere vrijwilliger een uniek Triathlon Huizen t-shirt en een lunch pakket.

Parcours
De triatleten starten vanuit het water in de werkhaven en in een rechte lijn naar de havenmond zwemmen. Na het keerpunt zwemmen ze weer terug, klimmen uit het water en rennen naar hun fiets die in de wisselzone staat. Ze beginnen vervolgens aan een uitdagend fietsparcours.

Na overleg met gemeenten en hulpdiensten is het gelukt om het fietsparcours dit jaar direct vanaf de Bestevaer via de Karel Doormanlaan en de Crailoseweg naar de Aalberselaan te laten gaan. Vanaf hier fietsen de deelnemers een aantal ronden met de klok mee over de Aalberselaan, Dr. Kuyperlaan en via de Blaricummerweg het Huizerhoogt op naar Blaricum. Na een korte afdaling over de Huizerweg wacht de triatleten een pittig klimmetje over de Naarderweg de Tafelberg op. Vervolgens fietsen ze o.a. via de fietspaden langs de N526 en de Crailoseweg weer terug naar het begin van de ronde. Na 4 ronden keren de deelnemers aan de Olympische en kwart afstanden weer terug naar de wisselzone. Deelnemers aan de achtste afstand fietsen 2 ronden.

Na een snelle wissel wordt er hardgelopen in de Wolfskamer. De triatleten lopen nagenoeg hetzelfde parcours als van de Wolfskamerloop, maar tegen de klok in. De deelnemers lopen vanaf de wisselzone langs de skibaan naar de Wolfskamer, daar lopen ze door het bos en langs het Gooimeer. Deelnemers aan de achtste afstand lopen 1 ronde en vervolgens naar de finish op het evenemententerrein. De deelnemers aan de Olympische en kwart afstanden lopen 2 ronden alvorens naar de finish af te buigen.

Bij de finish wacht de triatleten een warm onthaal van vrienden en familie en is er gelegenheid om gezellig na te praten en de overige atleten aan te moedigen. Tevens vindt daar de prijsuitreiking van de verschillende afstanden plaats. Voor de toeschouwers zijn er horeca voorzieningen en voor de kinderen is er een springkussen.

Verkeersmaatregelen
Om het nieuwe parcours mogelijk te maken zijn een aantal wegen afgesloten voor doorgaand verkeerd. Dit geldt onder andere in Huizen voor de Bestevaer en de Karel Doormanlaan. Vanaf de Havenstraat tot en met de rotonde op de Crailoseweg/Aalberselaan/Botterwijnseweg is dit traject afgesloten (parallelwegen zijn wel begaanbaar). Aansluitend zijn ook de Aalberselaan, een deel van de Groen van Prinstererlaan en de Dr. Kuyperlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. In Blaricum zijn de Naarderweg en de Huizerweg afgesloten. Omleidingen zijn met borden aangegeven. Net als vorig jaar zullen ruim 1600 aan- en omwonenden van het parcours in Huizen en Blaricum via brieven op de hoogte worden gebracht van de wedstrijd en de gewijzigde verkeersituatie rondom hun woning. Vorig jaar hebben vele omwonenden de atleten enthousiast aangemoedigd en werd er zelfs voor de vrijwilligers en verkeersregelaars gezorgd! De organisatie hoopt daarom ook op een zelfde enthousiasme als tijdens de vorige editie. Meer informatie over de verkeersmaatregelen is te vinden op www.triathlonhuizen.nl.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren