ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dag van het Werkpaard gaat vooruit in de tijd | NH Gooi
  • Zondag 22 september 2019
  • Regio Blaricum

Zondag 22 september 2019 worden de akkers aan de Blaricumse Noolseweg (ter hoogte van nummer 13) omgetoverd tot een authentiek agrarisch dorp aan het begin van de vorige eeuw. Maar liefst negen teams strijden tussen 11.30 en 16.30 uur met hun werkpaarden middels onder meer boomslepen, ploegen, activiteiten op het boerenerf, dorsen met de dorsvlegel, en hooien inclusief opladen met de grijper in de authentieke hooiberg, om de titel team Dag van het Werkpaard. De optocht met alle deelnemende teams en andere deelnemers vertrekt om 11.10 uur bij zorgboerderij ’t Werckpaert aan de Gebroeders Dooijewaardweg.

Maar niet alleen de boeren zijn volop aan de slag. In het schooltje begroeten de nonnen een nieuwe leerling verwelkomd: een kindje uit de stad. Vrouwen en kinderen zijn volop bezig met de kookwas, de bakkers maken in de ouderwetse houtoven de lekkerste broodjes, koekjes en andere heerlijkheden. De smid werkt zich in het zweet boven hete vuren. In het keukentje wordt allerlei lekkers gekookt, en uiteraard is er tijd voor een advocaatje.

Speciaal voor de kinderen is er een kinderplein met allerlei ouderwetse spelletjes. En dat alles onder de vrolijke klanken van een draaiorgel.
De mechanisatie gaat de Dag van het Werkpaard niet voorbij. Op de Noolseweg rijdt een klein treintje en er staan verschillende oude tractors opgesteld, waarover de eigenaren u graag van alles vertellen.

Verder gaan de geruchten dat een groep zigeuners zal neerstrijken. Dus als u iets over uw toekomst wilt weten, uw scharen wilt laten slijpen of een mooi kleedje of een prachtig koperwerkje wilt aanschaffen…
De dag wordt, zoals gebruikelijk, afgesloten met de Boeldag, de veiling van oude, brocante en antieke spullen. Heeft u dingen over die passen bij deze veiling? U kunt ze vooraf inleveren bij Nico de Jong op de Gebroeders Dooijewaardweg, en Klaas Vos, Oostermeent 1.

Toegang tot het terrein is gratis. Maar neem wat contanten mee voor de verse broodjes van de bakker, de ouderwetse snoepjes in de snoepkraam, en andere lekkernijen van toen en nu in de grote tent. En natuurlijk voor dat ene brocante artikel waar u al jaren naar op zoek bent, en 22 september op de kop tikt bij de Boeldag!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren