ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Poëzieavond in de Engel | NH Gooi
  • Zaterdag 21 september 2019
  • Regio Huizen

Op zaterdag 21 september 2019 organiseert Amnesty Huizen ter gelegenheid van haar 50 jarig bestaan vanaf 20.00 uur een poëzieavond in de Engel, het sfeervolle kerkje aan de César Francklaan 13 in Huizen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om naar poëzie te komen luisteren, of om een gedicht voor te lezen dat zij zelf geschreven hebben of dat hen om welke reden dan ook iets te zeggen heeft. Gitarist Bas Menninga verzorgt de muzikale omlijsting van de avond.

Informele sfeer
Het is nadrukkelijk de bedoeling om de poëzieavond in een informele sfeer te houden, waardoor deelnemers de vrijheid voelen om een gedicht voor te lezen of met elkaar in gesprek te gaan over de gedichten die ten gehore worden gebracht. Er is een programma tussen 20.00 uur en 22.00 uur, dat zo is samengesteld, dat het gemakkelijk is om even in- en uit te lopen, maar dat ook uitnodigt om te blijven hangen. Er wordt gezorgd voor een drankje en een hapje. Bezoekers die zelf een gedicht, bestaand of zelf geschreven, willen voorlezen kunnen zich aanmelden via email: ellenderu@hotmail.com

Foto-tentoonstelling
Tussen de programmaonderdelen door is er gelegenheid tot het bekijken van een foto tentoonstelling over het thema ‘vrijheid’. Om 20.30 uur vindt ook de prijsuitreiking plaats voor de drie beste inzendingen. Maar liefst 70 foto’s werden in de afgelopen zomermaanden voor rond dit thema verstuurd naar de Amnesty groep in Huizen. Alle foto’s zijn tijdens de poëzieavond in de Engel te bewonderen. Een jury, gevormd door leden van de Huizer Fotoclub Flevo en de Amnestygroep Huizen, koos de 10 beste foto’s uit, op basis van hun scheppingskracht (vormgeving), verbeeldingskracht (originaliteit) en zeggingskracht (gevoel). Van deze foto’s zijn groetenkaarten gemaakt, die tijdens de poëzieavond kunnen worden gebruikt om een groet te sturen naar een gewetensgevangene.

50 jaar AMNESTY in Huizen
De Amnestygroep Huizen voert al 50 jaar in alle vrijheid actie voor mensen in landen waar de meest fundamentele mensenrechten worden geschonden. In het kader van haar 50 jarig bestaan organiseerde Amnesty Huizen in april 2019 een ‘zes-bergenloop’ rondom Huizen, waarin actie werd gevoerd voor gewetensgevangenen. Gedurende de zomermaanden was er de Amnesty fotowedstrijd rond het thema ‘vrijheid’, waarvoor 70 foto’s werden ingediend. Ook de poëzieavond staat in het teken van 50 jaar Amnesty in Huizen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Weekend Live | Vandaag om 19:00.
  • Your New Music Update met Lambrecht Veerman
  • Flashback Radio Show | Vandaag om 21:00.
  • Dancehits uit de jaren 70, 80, 90, 00 gepresenteerd door Marcel Hergaarden.
  • 40UP Beat | Vandaag om 23:00.
  • Mark van Dale
Net gemist?

De Lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren