ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eerste OldStars Sport Festival vindt plaats in Laren | NH Gooi
  • Woensdag 25 september 2019
  • Regio Laren

Op woensdag 25 september 2019 vindt het allereerste OldStars Sport Festival plaats. In Laren komen ouderen uit de omgeving bij elkaar om kennis te maken met de spelvormen OldStars walking rugby, OldStars tennis, OldStars walking hockey en OldStars walking football. Verschillende OldStars walking football teams spelen mét en tégen elkaar. De andere spelvormen kunnen door geïnteresseerde aanwezigen ontdekt worden door middel van clinics, zoals de walking hockey clinic onder leiding van legende Floris-Jan Bovelander. Het uitgebreide beweegaanbod is voor alle 55-plussers, ongeacht of men ervaring met de spelvormen heeft. Het OldStars Sport Festival wordt georganiseerd door lokale initiatiefnemers en SV Laren ’99, LHMC, De Zestigplus Club, Tennisclub ’t Laer, Sportief & Gezond en het Nationaal Ouderenfonds.

OldStars spelvormen voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling van aangepaste spelvormen. Naast OldStars tennis, OldStars walking football, OldStars walking hockey en OldStars walking rugby zijn ook OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball onderdeel van van OldStars Sport. Hierbij draait het om ontmoeten, bewegen, meedoen en zelfredzaamheid. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

“De ontwikkeling van OldStars gaat razendsnel. Daar ben ik enorm trots op. Samen met sportbonden en –verenigingen zorgen we ervoor dat ouderen een leven lang met plezier kunnen blijven bewegen en zich verbonden voelen met de vereniging”, aldus Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.


Programma bij SV Laren ’99
9:30: Inloop bij SV Laren ‘99
10:00: Start walking football meeting (ruimte voor 16 teams)
11.00: OldStars walking rugby clinic (vrije deelname)
12:00: Lunchpauze
13:00: Mixmeeting OldStars walking football (voetballers kiezen of ze meedoen of de andere clinics doen)
14:00: OldStars tennis clinic (vrije deelname)
14:30: Einde mixtoernooi
15:00: OldStars walking rugby clinic (vrije deelname)
16:00 - 17:00: Live talkshow

Programma bij LMHC
10:00: Inloop bij LMHC met kopje koffie/thee van het Nationaal Ouderenfonds
10:30: Start bij LMHC (hockey) – opening en kick-off OldStars walking hockey
11:00: Start Bovenlander clinic (tot 12:00)
12:00: Lunch aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds bij LMHC

Iedereen is welkom
OldStars tennis, OldStars walking rugby, OldStars walking hockey en OldStars walking football zijn specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar juist ook andere geïnteresseerden.

De 100% ouderenvriendelijke sportomgeving
Met al deze aangepaste spelvormen in het programma OldStars willen het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel de komende twee jaar in totaal 180 nieuwe initiatieven in verschillende takken van sport ontplooien. Daarmee wil het Ouderenfonds via het verenigingsleven een bijdrage leveren aan een 100% ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland. In 2018 is gestart met het ontwikkelen van deze aangepaste sportvormen. Voor deze verschillende initiatieven worden per tak van sport aangepaste spelregels ontwikkeld, is er aandacht voor de combinatie spelvorm/beweegvorm in het aanbod en biedt het programma een sociaal activeringsgedeelte. Het sociale aspect is namens minstens net zo belangrijk als het bewegen zelf.

Over het Ouderenfonds en OldStars
Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt en zet zich iedere dag in voor ouderen die eenzaam, kwetsbaar of verminderd zelfredzaam zijn of het risico daartoe lopen. Wist u dat er in Nederland 2.5 miljoen eenzame ouderen zijn? Aansluiting bij een vereniging, bewegen, sporten en meedoen in teamverband kunnen ervoor zorgen dat ouderen (weer) meedoen met de samenleving. Wij willen dat sporten bereikbaar blijft en weer vanzelfsprekend en bereikbaar wordt voor ouderen die dachten het niet meer te kunnen of niet meer te willen. Aangepast sporten voor ouderen moet mogelijk zijn bij de sportvereniging op de hoek, indien gewenst in aangepaste vorm en er voldoende aandacht is voor ontmoetingen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren