ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bartho Braat & Irina Parfenova: ‘De Granaten Armband’ | NH Gooi
  • Vrijdag 01 oktober
  • Regio Hilversum

Vrijdag 1 oktober, aanvang 20.15 uur en zondag 3 oktober, aanvang 14.30 uur, spelen Bartho Braat & Irina Parfenova hun voorstelling

‘De Granaten Armband’

Een unieke muziektheatervoorstelling waarin het publiek kennis maakt met een mysterieus verhaal van schrijver Alexander Koeprin. De bewerking en de regie is van Gerardjan Rijnders.

De Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938) geniet in Nederland helaas weinig bekendheid. Zijn boeken zijn hier nauwelijks vertaald. En zeer onterecht, want zijn naam in Rusland is even groot als de naam van Tsjechov of Tolstoi.
In zijn novelle De Granaten Armband (1911) voert Koeprin ons mee in het leven van vorstin Vera Nikolajevna en haar geheime aanbidder. Op haar naamdag stuurt hij haar een granaten armband. Dit cadeau brengt veel commotie met zich mee. Wanneer de identiteit van deze onbekende niet langer verborgen blijft, trekt Koeprin ons verder de diepte van het verhaal in. Deze tragiek kan dan alleen nog maar in muziek worden verklankt: het Largo Appassionato uit de pianosonate op.2 nr.2 van Ludwig van Beethoven, zoals de schrijver dat zelf heeft aangegeven. De muziek speelt daarmee een eigen en belangrijke rol in het verhaal.

Locatie:
Theater Kleintje Kunst | Toneelvereniging Kunst & Genoegen
Kolhornseweg 9
1213RS Hilversum
Tel: 06 54 22 01 08

Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com Entree: € 18,-

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren