ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Winterse wandeling door Oud Huizen | NH Gooi
  • Zaterdag 11 december 2021
  • Regio Huizen


Het Huizer Museum biedt u op zaterdag 11 december a.s. de mogelijkheid om met een ervaren gids een heerlijke winterse wandeling te maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. Deze wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Deze wandeling kost € 5,-- per persoon en duurt ongeveer 5 kwartier. Aanmelden via www.huizermuseum.nl en betalen via PIN.

Vanaf het museum loopt u het oude dorp verder in. De wandeling voert langs diverse boerderijen die Huizen nog rijk is, langs visserswoningen en voorname huizen van vroegere hangenbazen. De gids zal u niet alleen langs mooie plekken leiden, maar zal u ook vertellen over de historie, het boerenleven, de visserij en de industrie van Huizen. Naast dit alles kent de gids leuke anekdotes en wijst op architectonische details van windvanen tot makelaars, van roeden tot levensbomen. Andere leuke details zijn een vrijstaand bakhuis, een voormalige dokterswoning, bijzondere vazen, dichtgemetselde ramen en nog veel meer. De wandeling is een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar de rijke historie van Huizen.

Na de wandeling kunt u nog even nagenieten met een kopje koffie in de koffiehoek. Heeft u nog tijd om een kijkje te nemen in het Huizer Museum dan kunt u daar de tentoonstelling ‘Gooise Grensverleggers’ bekijken. De website www.huizermuseum.nl geeft meer informatie over deze tentoonstelling. Ook hiervoor via de website aanmelden.

Huizer Museum
Achterbaan 82
1271 TZ HUIZEN
Telefoon: 035-5250223
e-mail: receptie@huizermuseum.nl
website: www.huizermuseum.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren