Via dit live-blog houdt NH Gooi je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Corona-uitbraak in 't Gooi. Archief

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwere berichten) Verder (ouder)

 • Vrijdag 01 mei om 19:21
Patienten status Tergooi (01-05-2020)
Patienten status Tergooi (01-05-2020)

Patienten status Tergooi (01-05-2020)

Het aantal opgenomen patiënten, die bewezen besmet zijn met het coronavirus in de afgelopen weken, is gedaald naar 16.

 • Donderdag 30 april om 02:47
Weer daling coronapatienten Tergooi (29 april)
Weer daling coronapatienten Tergooi (29 april)

Weer daling coronapatienten Tergooi (29 april)

Het aantal opgenomen patiënten in Tergooi die bewezen besmet zijn/waren met corona, is afgenomen met 2 naar 17. Het totaal aantal overleden patienten in Tergooi van 16 is onveranderd sinds 20 april.

 • Dinsdag 28 april om 18:28
Tergooi update (28 april 2020)
Tergooi update (28 april 2020)

Tergooi update (28 april 2020)

Tergooi heeft momenteel 19 opgenomen coronapatiënten, die bewezen besmet zijn met het coronavirus in de afgelopen weken. Daarvan worden er 8 verzorgd op de Intensive Care (IC). De dalende trend zet zich voort.
Ook de (semi-)spoedpatiënten weten sinds vorige week (weer) de weg naar het ziekenhuis te vinden. Dat is merkbaar op de IC, aldus een woordvoerder. "Verder zijn we ons intensief aan het voorbereiden om de zorg verder op te schalen." Op vrijdag 1 mei komt het ziekenhuis met nieuwe informatie over het opschalen van de zorg.

 • Vrijdag 24 april om 21:24
Geen versierde poorten dit jaar
Geen versierde poorten dit jaar

Geen Sint Jansprocessie

Ook de Sint Jansprocessie van 2020 gaat niet door. Dat laten de organisatoren weten. Deze jaarlijkse Larense processie zou worden gehouden op zondag 21 juni.

De afgelasting komt doordat de overheid heeft besloten alle vergunning plichtige evenementen tot 1 september 2020 te verbieden.

 • Vrijdag 24 april om 21:02
Situatie Tergooi (24 april 2020)
Situatie Tergooi (24 april 2020)

Situatie Tergooi (24 april 2020)

Op dit moment zijn er 19 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Er zijn 16 patiënten overleden.

 • Vrijdag 24 april om 18:57
Het strand bij de A27 (Google Maps)
Het strand bij de A27 (Google Maps)

Blaricum gaat barbecues en picknicktafels verwijderen

Blaricum gaat de barbecues en picknicktafels op het Stichtse strand weghalen. Dat laat de gemeente weten. Blaricum vindt dat deze voorzieningen ervoor zorgen dat mensen langer op het strand blijven dan in deze coronatijd wenselijk is. De gemeente wil ook niet mensen onbedoeld uitnodigen om op deze plek samen te komen. Daarom is besloten de picknickbanken en barbecues tijdelijk uit voorzorg te verwijderen.

 • Donderdag 23 april om 12:06
Update corona 22 april (Tergooi)
Update corona 22 april (Tergooi)

Update corona 22 april (Tergooi)

Op dit moment zijn er 21 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Er zijn 16 patiënten overleden.

 • Woensdag 22 april om 17:21

Extra handhaving in centrum Laren

De gemeente en politie constateren dat er in het centrum van Laren nog veel publiek samenkomt, vooral in het weekend. De maatregelen vanwege corona gelden echter nog steeds. Politie en BOA’s gaan komend weekend (25 en 26 april) met meer handhavers controleren in het centrum.

Drukte is vooral te zien op het kruispunt op de Brink waar veel autospotters naar bijzondere auto’s komen kijken. Burgemeester Mol: ‘Veel mensen staan daar bij elkaar om naar auto’s te kijken. Er is een verbod om samen te komen, ook op het kruispunt. We merken dat waarschuwingen te weinig effect hebben. Daarom gaan we vanaf heden over tot het direct uitdelen van boetes.’

De maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn nog steeds van kracht. Onder andere gaat het om beperking van de sociale contacten waarbij men alleen naar buiten mag voor boodschappen of voor een frisse neus. Dus niet om samen te komen. Kijk vooral op www.rijksoverheid.nl/corona voor informatie over wat wel en niet mag. #AlleenSamen

 • Dinsdag 21 april om 15:11

BEL Veteranendag

De BEL Veteranendag, die op 6 mei 2020 in de gemeente Laren zou plaatsvinden, gaat door de uitbraak van het Coronavirus niet door. De voorbereidingen waren in volle gang.

Dit is uiteraard erg spijtig. Maar gezien de landelijke richtlijnen en in het belang van de gezondheid van iedereen, is er geen andere mogelijkheid dan de BEL Veteranendag op 6 mei te annuleren.

Helaas is de situatie rondom het coronavirus momenteel te onduidelijk om alvast een nieuwe datum voor de BEL Veteranendag te reserveren.

 • Dinsdag 21 april om 15:10

Aangepaste 4 mei herdenkingen BEL gemeenten

Door de landelijke maatregelen rondom het coronavirus worden de 4 mei herdenkingen in Blaricum, Eemnes en Laren dit jaar op een andere manier vormgegeven dan voorgaande jaren.
De burgemeesters van de BEL gemeenten roepen inwoners op om niet naar de versoberde herdenkingsceremonies in de afzonderlijke gemeenten te komen. In Eemnes en Laren zijn de herdenkingen live te volgen via een livestream. De burgemeesters verzoeken inwoners ook om thuis te kijken naar de landelijke herdenking op de Dam in Amsterdam en om opvolging te geven aan het vlaggenprotocol.

Blaricum
Burgemeester Joan de Zwart-Bloch legt om 16.00 uur een krans neer bij het oorlogsmonument in Blaricum. De overige collegeleden en het 4/5 mei comité zijn op gepaste afstand aanwezig.

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur is er een mogelijkheid voor inwoners om een bloem neer te leggen bij het monument. Inwoners kunnen zelf een bloem meenemen of een bloem pakken uit een bak die naast het monument staat. Inwoners worden opgeroepen om zich hierbij uiteraard aan de 1,5 meter afstand te houden en om niet in groepen te komen.

Eemnes
Burgemeester Roland van Benthem legt om 18.00 uur een krans neer bij het oorlogsmonument in Eemnes. Ook twee schoolkinderen (waarvan één de winnaar van de gedichtenwedstrijd is) leggen een krans neer. Wethouder Wilma de Boer-Leijsma en de voorzitter van het comité Vrijheidsmonument Eemnes zijn hierbij op gepaste afstand aanwezig.
De voorzitter en de burgemeester houden een toespraak. De winnaar van het schoolgedicht draagt zijn gedicht voor. Via een livestream op de website van de gemeente Eemnes kunnen inwoners vanaf 18.00 uur de ingetogen herdenking live volgen. De livestream zal komen te staan onder het kopje nieuws op de homepage van de website.

Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is er een mogelijkheid voor inwoners om een bloem neer te leggen bij het monument. Inwoners kunnen zelf een bloem meenemen of een bloem pakken uit een bak die naast het monument staat. Inwoners worden opgeroepen om zich hierbij uiteraard aan de 1,5 meter afstand te houden en om niet in groepen te komen.

Laren
Burgemeester Nanning Mol en Chris Bogaers, ceremoniemeester 4 mei herdenking, leggen om 19.00 uur een krans neer bij het oorlogsmonument op de Brink in Laren. Deze krans wordt neergelegd bij de kransen die er dan al liggen van de Oost Indië groep, de oud verzetsstrijders en de veteranen.
Burgemeester Nanning Mol houdt een toespraak. Om 19.56 uur luiden de klokken in het dorp. Via een livestream op de website van de gemeente Laren kunnen inwoners de ingetogen herdenking live volgen. De livestream zal komen te staan onder het kopje nieuws op de homepage van de website.

Tussen 11.00 uur en 18.00 uur is er een mogelijkheid voor inwoners om een bloem neer te leggen bij het monument. Inwoners kunnen zelf een bloem meenemen of een bloem pakken uit een bak die naast het monument staat. Inwoners worden opgeroepen om zich hierbij uiteraard aan de 1,5 meter afstand te houden en om niet in groepen te komen.

Vlaggenprotocol 4 mei
Dit jaar hangen we op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok in Nederland als blijk van eerbied en respect voor de doden. De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Programma’s 4 mei in lokale bladen en online
In de lokale huis-aan-huis bladen worden speciale pagina’s opgenomen met uitgebreidere informatie rondom de 4 mei herdenkingen in de BEL gemeenten. Hierin komt onder andere te staan; de 4 mei toespraken van de burgemeesters en gedichten van kinderen. Alle informatie wordt ook op de websites geplaatst.

Websites
Houd de websites van de gemeenten in de gaten voor de meest actuele informatie.

 • Maandag 20 april om 11:49

RIVM onderzoek naar gedrag bij bestrijding coronavirus

We zijn allemaal al een tijd in de ban van het nieuwe coronavirus. De boodschap ‘hou vol’ is nog steeds van kracht. De overheid roept ons op om ons te blijven houden aan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat het RIVM vragenlijstonderzoek dat GGD Gooi en Vechtstreek, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

Waarom doen wij dit vragenlijstonderzoek? Het RIVM, de GGD’en en GGD GHOR Nederland voeren dit onderzoek uit om beter te begrijpen wat mensen vinden van de maatregelen, wat hun drijfveren zijn om zich hieraan te houden en wat de impact hiervan op mensen is. Het onderzoek gaat dus over ons gedrag, wat we vinden van de gedragsmaatregelen van de overheid en hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ons gaat in Nederland in dit coronatijdperk.

Als we weten waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, wat hun drijfveren en behoeften zijn, en hoe het met ze gaat dan kan de overheid daar beleid op ontwikkelen. Zo kijkt de overheid naar beleid dat helpt om de verspreiding van het coronavirus te beperken en stelt daarvoor gedragsmaatregelen vast. Communicatie speelt daarbij ook een belangrijke rol. We onderzoeken daarom onder andere of de communicatie goed en effectief is, of dat we iets moeten aanpassen. En ook wat het effect van de maatregelen is op gezondheid en welzijn van iedereen. Hoe beter we dit alles weten, ook vanuit gedragswetenschappelijk perspectief, hoe beter we in Nederland met elkaar het virus onder controle kunnen krijgen.

Over welk gedrag gaat het onderzoek?
Het advies luidt dat mensen nu bijvoorbeeld regelmatig voor 20 seconden hun handen wassen en altijd minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. Maar lukt dat ook? Wat doen maatregelen zoals zoveel mogelijk thuisblijven met hoe mensen zich voelen? Dat willen we graag weten. In het onderzoek stellen we daarom vragen die met ons gedrag te maken hebben.

Samenwerking
RIVM, GGD’en en GGD GHOR Nederland GGD Gooi en Vechtstreek voert het onderzoek uit, in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland en de wetenschappelijke adviesraad van het RIVM. Deze raad bestaat uit top-experts in de gedrags- en communicatiewetenschappen. Het onderzoek is te vinden op de website van de GGD in de weblog Corona, www.ggdgv.nl. Het RIVM verwacht de eerste uitkomsten in mei.

 • Zaterdag 18 april om 00:18
Situatie in Tergooi (17 april 2020)
Situatie in Tergooi (17 april 2020)

Situatie in Tergooi (17 april 2020)

De intensive care-afdeling van Tergooi is nog redelijk vol, maar het aantal coronapatiënten lijkt zich te stabiliseren. Er liggen nog steeds 20 patiënten in het ziekenhuis die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Dat zijn er 2 minder dan donderdag. Hiervan liggen er 11 op de Intensive Care (IC). Het totaal aantal overleden Corona-patienten is nog altijd 15.

 • Donderdag 16 april om 17:55
Opnieuw bekijken: live uitzending Tergooi van 14 april
Opnieuw bekijken: live uitzending Tergooi van 14 april

Opnieuw bekijken: live uitzending Tergooi van 14 april

Op 14 april organiseerde Tergooi Ziekenhuizen een live uitzending om patiënten van Tergooi en hun naasten zo goed mogelijk te informeren over de situatie in het ziekenhuis. Patiënten kregen de gelegenheid om live vragen te stellen en ervaringen te delen. Ook waren alle inwoners van onze regio uitgenodigd om mee te kijken. De uitzending kan worden herbekeken via deze link.

De uitzending was op dinsdag 14 april live te volgen via internet. Er werd in de regio en Tergooi meegekeken via de mobiele telefoon, tablet of computer. Woordvoerder Wencke Fassbender leidde het gesprek. Vanuit Tergooi waren Janneke Brink-Daamen (raad van bestuur), Eline van Slobbe (intensivist en voorzitter medische staf), Cornelis Timmerman (arts-microbioloog) en verpleegkundige Eefje Hovius aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Ook sloten de Cliëntenraad en GGD aan.

 • Donderdag 16 april om 17:46
Tergooi update (16 april 2020)
Tergooi update (16 april 2020)

Tergooi update (16 april 2020)

Momenteel zijn 22 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Tot nu toe zijn helaas 15 patiënten overleden. Dat situatie is hetzelfde gebleven ten opzichte van gisteren.

 • Donderdag 16 april om 13:21
Update Tergooi (15 april 2020)
Update Tergooi (15 april 2020)

Update Tergooi (15 april 2020)

Momenteel zijn 22 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Tot nu toe zijn helaas 15 patiënten overleden.

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwere berichten) Verder (ouder)

(Pagina 1)

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
 • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
 • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll, Mischa Spelt en Han Bosman.
 • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
 • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

De Platenkast van...

Gisteren om 22:00.

Terugluisteren