Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

Via dit live-blog houdt NH Gooi je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Corona-uitbraak in 't Gooi. Nu live!

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

 • Afgelopen woensdag om 08:42

Minder patiënten opgenomen, één overleden

Goedemorgen, we beginnen de dag met de nieuwste cijfers van het Tergooi-ziekenhuis.

Dinsdag lagen 34 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Dat zijn er vijf minder dan een dag eerder.

Eén patiënt kon niet meer gered worden, er zijn nu in totaal 6 patiënten overleden. Dertien besmette medewerkers verblijven nog altijd in thuisisolatie.

 • Afgelopen dinsdag om 18:09

Hilversum komt met pakket voor ondernemers

Hilversum heeft, na overleg met de ondernemersorganisaties in Hilversum, een aantal maatregelen genomen om het lokaal bedrijfsleven, groot en klein, in alle sectoren, een zetje in de rug te geven.

Zo past de gemeente de inning van de OZB aan en wordt gewerkt aan een raadsvoorstel om de precariobelasting voor terrassen te verlagen.  Daarnaast gaat Hilversum zich bij het Rijk hardmaken om de mediasector, een belangrijke inkomstenbron voor de Mediastad, onder de aandacht te brengen.

Kijk voor het hele pakket op de website van de gemeente.

 • Afgelopen dinsdag om 17:27

Jeugd en Gezin: 'Vergeet normale vaccinaties niet!'

Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek roept op geen afspraken voor vaccinaties af te zeggen.

Het vaccineren van jonge kinderen blijft ook tijdens de coronacrisis heel belangrijk. De vaccinaties beschermen namelijk tegen ernstige infectieziekten zoals kinkhoest, meningokokkenziekte of mazelen.

Meer informatie over het consultatiebureau tijdens de coronatijd leest u op de website van Jeugd en Gezin.

 • Afgelopen dinsdag om 16:10

Eerste inwoner Laren overleden

Gisteren overleed in Eemnes de eerste inwoner aan het coronavirus, vandaag gebeurde hetzelfde in Laren.

Burgemeester Nanning Mol heeft met de familie van de overledene gesproken. "Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel sterkte en kracht toe in deze onzekere tijden," schrijft hij in een verklaring.

"Dit nieuws doet pijn en geeft ook aan hoe belangrijk het is dat iedereen, maar dan ook echt iedereen zich moet houden aan de maatregelen. Neem die 1,5 meter afstand. Blijf thuis als dat kan. Met elkaar zijn we ervoor verantwoordelijk dat dit virus zich niet verder verspreidt. Ik ben ervan overtuigd dat wij in Laren dit met elkaar kunnen.
Houd moed."

 • Afgelopen dinsdag om 16:02

Ook 'zorghotels' in onze regio

De zorgorganisaties in de regio Gooi en Vechtstreek hebben aparte COVID-19 afdelingen opgezet binnen hun eigen organisaties. Bij deze extra zorglocaties kunnen mensen terecht die besmet zijn met het coronavirus, die niet langer thuis kunnen blijven, maar bij wie de zorgzwaarte te licht wordt bevonden voor opname in een ziekenhuis. Ook is het bedoeld voor mensen die uit het ziekenhuis komen en nog niet thuis kunnen verblijven. Deze extra zorglocaties worden in het land zorghotels genoemd. Momenteel gebeurt dit in de regio Gooi en Vechtstreek binnen de bestaande zorglocaties met als voordeel dat alle infrastructuur aanwezig is. In onze regio zijn HilverZorg, Amaris en Vivium bezig om extra plaatsen te realiseren. HilverZorg heeft maandag (30 maart) een locatie gereed gemaakt met (op termijn) 20 plaatsen beschikbaar. Ook binnen Merem worden plaatsen gecreëerd. De zorginstellingen maken gezamenlijk met de huisartsen uit wie, op welke locatie, de beste zorg kan krijgen.

 • Afgelopen dinsdag om 15:04

Gemeenteraad Blaricum gaat digitaal vergaderen

De gemeenteraad van Blaricum gaat door de Coronacrisis de komende tijd de reguliere rondetafelgesprekken digitaal afhandelen. De raadsleden krijgen daarvoor de benodigde software. Inwoners die willen inspreken kunnen hun reactie mailen naar de griffie. Die zal deze dan integraal aan de agenda toevoegen. In een digitale raadsvergadering kunnen geen besluiten worden genomen. De bepalingen in de gemeentewet staan dat niet toe. In Den Haag wordt aan een noodwet gewerkt om dit wel mogelijk te maken. Zodra deze van kracht wordt zal de raad van Blaricum ook digitaal besluiten kunnen nemen. Datum en agenda voor zo’n digitale raadsvergadering zullen via de website worden aangekondigd.

 • Afgelopen dinsdag om 11:05
Tergooi / Google Streetview
Tergooi / Google Streetview

Acht nieuwe patiënten in Tergooi

Er zijn nu 39 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Zondag waren dat er nog 31.

De teller van overleden patiënten staat nog steeds op vijf en er verblijven nog altijd 13 besmette medewerkers in thuisisolatie.

 • Afgelopen maandag om 12:32 | bijgewerkt: om 19:00 uur
Amrath hotel Lapershoek © Google Streetview
Amrath hotel Lapershoek © Google Streetview

Daklozen naar hotel

Vandaag verhuizen 6 cliënten van de Kwintes daklozenopvang de Cocon (Hilversum) tijdelijk naar het Amrath hotel in Hilversum, meldt de GGD. Dit is een van de maatregelen die Kwintes treft om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

In de daklozenopvang Cocon slapen de (meeste) cliënten met zijn tweeën op een kamer. Het is dan niet mogelijk om de aanbevolen afstand van 1,5 meter te houden. Kwintes huurt daarom voorlopig kamers in het Amrath hotel. In het hotel zijn geen andere gasten.

Kwintes plaatst in het hotel alleen de cliënten waarvan wordt verwacht dat zij de zelfstandigheid aankunnen. De cliënten krijgen een eigen kamer. Ook in het eten wordt voorzien. De cliënten betalen de vaste eigen bijdrage voor de daklozenopvang. Kwintes huurt voorlopig 10 kamers in het Amrath hotel. Er is uitbreiding naar 15 kamers mogelijk. In de nacht is er beveiliging aanwezig.
Luister hier het radiointerview terug:

 • Afgelopen maandag om 14:27

Oefeningen tegen rug of nekklachten door het thuiswerken

Voor degenen die rug of nekklachten hebben door het thuiswerken, of een goede workout willen zijn er hele duidelijke opnames geplaatst op de website en Facebook om jullie te helpen!

Zie https://www.sportrevalidatie-hilversum.nl

 • Afgelopen maandag om 14:21

Samenscholing in Eemnes beboet

Zondagavond heeft de politie in Eemnes voor 4 jongeren een proces-verbaal uitgeschreven. Zij hielden minder dan 1,5 meter afstand van elkaar. Ook zagen de agenten dat de jongeren elkaar aanraakten. En er werd ook een knuffel gegeven. De politie waarschuwt in deze coronatijd: "Ken de regels, houd afstand! Alleen zo wordt besmetting van van het Corona-virus worden voorkomen."

 • Afgelopen maandag om 14:17

Wethouder Karin van Hunnik deelt bloemetje en mandarijnen ut

Larens Wethouder Karin van Hunnik is vanmorgen bij opvanglocaties in Laren langs gegaan, die noodopvang aanbieden aan kinderen met ouders in cruciale beroepen. Met een bloemetje en mandarijnen heeft zij het personeel een hart onder de riem gestoken. Uiteraard hield ze hierbij de aanbevolen afstand.
Van Hunnik is het personeel enorm dankbaar voor hun inzet. "Zij hebben zoveel werk verzet, en zeuren nooit. Dankzij de noodopvang kunnen ouders met cruciale beroepen aan het werk in de aanpak van het coronavirus. Samen staan we sterk!", aldus de wethouder.

 • Afgelopen maandag om 13:16

Eerste inwoner Eemnes overleden

Ook in Eemnes is een inwoner overleden aan het coronavirus. De Eemnesser behoorde tot de risicogroep en is ook de eerste uit de gemeente bij wie op besmetting werd vastgesteld. De persoon overleed afgelopen weekend in het Tergooi-ziekenhuis.

"Dit raakt mij diep en mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel sterkte toe met dit verlies," schrijft burgemeester Roland van Benthem in een reactie. Hij ziet het nieuws ook als waarschuwing: "De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen. Het virus verspreidt zich niet zelf, dat doen wij mensen. Houd u dan ook strikt aan de afgekondigde hygiëne- en andere maatregelen."

De burgemeester ziet gelukkig ook veel moois in zijn gemeente ontstaan. "Er zijn de afgelopen weken verschillende initiatieven gestart door mensen en organisaties om elkaar te helpen, initiatieven die ik van harte steun. In onze gemeente kunnen wij dit met elkaar."

 • Zondag 29 maart om 22:03 | bijgewerkt: afgelopen maandag om 09:28 uur
Rust op de Hilversumse heide: 'Iedereen houdt zich aan de regels'
Rust op de Hilversumse heide: 'Iedereen houdt zich aan de regels'

Rust op de Hilversumse heide: 'Iedereen houdt zich aan de regels'

NH Gooi nam vandaag een kijkje op de Hilversumse hei met boswachter Mirjam de Hiep. In tegenstelling tot vorige week was het vandaag rustig op de Hilversume hei. "Iedereen houdt zich aan de regels. Het was niet overdreven druk. De parkeerplaatsen waren misschien wat drukker dan normaal, maar ook daar houdt men afstand".

Lees hier het artikel (met video).

 • Zondag 29 maart om 22:03

Terugroepactie mondkapjes

Het Tergooi ziekenhuis meldde vandaag, dat het een doos met afgekeurde mondkapjes uit China heeft gehad. Die zijn ondertussen uit het ziekenhuis weggehaald. "Er is gelukkig geen sprake geweest van een onveilige situatie", aldus het ziekenhuis. De maskers zijn afgekeurd, omdat ze niet aan de veiligheidseisen voldoen. Ze passen niet goed om het gezicht of hebben filters die niet goed functioneren. "Onze zorgverleners gebruiken deze maskers bij de behandeling van ernstig zieke patiënten met een covid-infectie. Ondeugdelijke maskers brengen artsen en verpleegkundigen in gevaar."

 • Zondag 29 maart om 22:00

31 coronapatiënten in Tergooi

Er zijn 31 patiënten in Tergooi opgenomen, die zijn besmet met het coronavirus. Hiervan liggen er 9 aan de beademing, verdeeld over de IC’s. Zaterdag waren dit er 23 en was er een afname zichtbaar in het aantal patiënten ten opzichte van vrijdag, toen waren het er 27. Er zijn 5 patiënten overleden en 13 besmette medewerkers zijn in thuisisolatie. Vrijdag en zaterdag waren dat 10 medewerkers.

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

(Pagina 2)

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker in Coronatijd

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren