ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronacrisis | Live blog | NH Gooi

Via dit live-blog houdt NH Gooi je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Corona-uitbraak in 't Gooi. Archief

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

  • Dinsdag 14 april 2020 om 17:58
Oldtimer Festival gaat niet door
Oldtimer Festival gaat niet door

Oldtimer Festival gaat niet door

Het 10e Oldtimer Festival Huizen gaat dit jaar niet door. In een persverklaring laat het bestuur weten dat het ‘op dit moment niet mogelijk is de voorbereidende handelingen verder uit te voeren,’

Ook vindt het bestuur het maatschappelijk onverantwoord het festival nog te laten plaats vinden. Het zou worden gehouden op zaterdag 5 september 2020

Het 10e Oldtimer Festival Huizen zal nu op zaterdag 4 september 2021 worden georganiseerd.

  • Dinsdag 14 april 2020 om 17:02
Tergooi update (14 april 2020)
Tergooi update (14 april 2020)

Tergooi update (14 april 2020)

Er zijn momenteel 23 patiënten bewezen besmet het coronavirus in Tergooi. Tot nu toe zijn 15 patiënten overleden.
Tergooi organiseert vanavond vanaf 18.00 uur een rechtstreekse televisie-uitzending. Die is bedoeld om patiënten en hun naasten zo goed mogelijk te informeren over de situatie in het ziekenhuis. De uitzending is via het internet te volgen op www.tergooi.nl/live en op NH Nieuws TV. Het ziekenhuis nodigt de inwoners van het Gooi van harte uit mee te kijken.

  • Dinsdag 14 april 2020 om 11:38
Update van Tergooi (13 april 2020)
Update van Tergooi (13 april 2020)

Update van Tergooi (13 april 2020)

Volgens de website van Tergooi is éénmalig bezoek van 1 familielid toegestaan bij overplaatsing van IC naar de cluster-afdeling. Er worden voor het bezoekende familielid dezelfde voorzorgsmaatregelen getroffen als bij een palliatieve patiënt. Er zijn per 13 april 23 patiënten bewezen besmet met het coronavirus in Tergooi. Tot nu toe zijn 13 patiënten overleden.

  • Zaterdag 11 april 2020 om 17:27
Blaricum Beach rustig
Blaricum Beach rustig

Blaricum Beach rustig

Vanmiddag om 16.30 uur was het "veilig" rustig bij Blaricum Beach. Zie foto. Hopelijk is dat tijdens de Paasdagen ook zo.

  • Zaterdag 11 april 2020 om 11:28

Burgemeester in Coronatijd

In deze serie Burgemeesters in Corona tijd sprak NH Gooi Radio op Goede vrijdag met Burgemeester Nanning Mol van Laren over zijn werk in deze bizarre tijden.

  • Vrijdag 10 april 2020 om 16:42
Minder coronapatiënten op IC Tergooi
Minder coronapatiënten op IC Tergooi

Minder coronapatiënten op IC Tergooi

Het aantal coronapatiënten op de intensive care-afdeling (IC) in Tergooi is sinds donderdag iets afgenomen. Stond donderdag de teller op twaalf IC-patiënten, nu zijn dat er tien. Ook is het totaal aantal coronapatiënten in het Gooise ziekenhuis ten opzichte van donderdag gedaald van 23 naar 22. Er is sinds donderdag niemand in Tergooi aan de gevolgen van het virus overleden.

  • Vrijdag 10 april 2020 om 13:24
Live uitzending Tergooi op 14 april om 18:00 uur
Live uitzending Tergooi op 14 april om 18:00 uur

Live uitzending Tergooi op 14 april om 18:00 uur

Op dinsdag 14 april organiseert Tergooi een webinar om patiënten en hun naasten zo goed mogelijk te informeren over de situatie in het ziekenhuis. Patiënten krijgen de gelegenheid om live vragen te stellen en ervaringen te delen. Ook zijn inwoners van de regio van harte uitgenodigd om mee te kijken.


Een webinar is in feite niets anders dan een liveprogramma op internet. Volg het webinar op dinsdag 14 april van 18:00 uur tot 19:00 uur op je mobiele telefoon, tablet of computer. Vanuit Tergooi zijn Janneke Brink-Daamen (raad van bestuur), Eline van Slobbe (medisch specialistische raad), Cornelis Timmerman (arts-microbioloog) en een verpleegkundige aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook sluiten de Cliëntenraad en GGD aan.

Zo kunt u de uitzending volgen:

Ga naar www.tergooi.nl/live
Klik op de play button en volg de uitzending
Het is mogelijk om tijdens het webinar via de chat vragen te stellen aan de tafelgasten.

  • Vrijdag 10 april 2020 om 09:00
Selimiye Moskee, Huizen
Selimiye Moskee, Huizen

Moskee zoekt verbinding met versterkte oproep tot gebed

De Selimiye Moskee Huizen gaat de oproep tot het vrijdaggebed gedurende de coronaperiode versterkt ten gehore brengen. Om verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er geen samenkomsten in de moskee, ook niet tijdens de ramadan. Met de gebedsoproep blijft de moskee in verbinding met haar bezoekers. Daarnaast kan het ook gezien worden als een signaal van solidariteit aan de hele Huizer bevolking.

Het versterken van de gebedsoproep is toegestaan, mits de maximum geluidsnormen niet worden overschreden. Met het moskeebestuur is afgesproken dat het de buurt van tevoren informeert wanneer de gebedsoproep wordt gehouden en waar omwonenden met vragen en klachten terecht kunnen.

Bron: Gemeente Huizen

  • Donderdag 09 april 2020 om 18:53
Maatregelen komend paasweekend
Maatregelen komend paasweekend

Maatregelen komend paasweekend

In het regionaal overleg met zeven burgemeesters van de Gooi en Vechtstreek is een aantal besluiten genomen met het oog op het aankomende paasweekend. Uitgangspunt is dat de regio bewoners aanspreekt op de eigen verantwoordelijkheid. “Alleen samen winnen wij het van Corona. We sluiten niets vooraf. Dat gebeurt alleen wanneer daar aanleiding toe is. De regio blijft bewoners oproepen vooral thuis te blijven en gezamenlijk de verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen de verspreiding van het virus”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio, Pieter Broertjes.

Pleziervaart, bruggen en sluizen
De gemeentelijke bruggen en sluizen houden de winterregeling aan tot nader order. Bij die locaties is het niet goed mogelijk om voldoende afstand te houden. De provinciale bruggen en sluizen blijven open, mede gelet op de beroepsvaartfunctie. Deze sluizen en bruggen kunnen vanwege de aanwezige ruimte wel voldoen aan de landelijke richtlijnen.

Kamperen
Met het vaststellen van het wijzigingsbesluit op 1 april 2020, werd al besloten dat de sanitaire voorzieningen gesloten moeten bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes als bij parken, natuurgebieden en stranden en (jacht)havens. Ook leegplaatsen voor chemische toiletten vallen onder de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Dat zal nog extra onder de aandacht worden gebracht bij campingeigenaren. De burgemeesters roepen op niet te gaan kamperen, maar thuis te blijven.

Motorrijders en wielrenners
In de regio worden geen wegen preventief afgesloten voor motoren en/of wielrenners. Wel wordt er extra toezicht gehouden op bekende plekken waar veel groepen wielrenners en/of motorrijders bij elkaar komen. Motorrijders en wielrenners mogen niet met meer dan 2 personen in een groep rijden. Hier wordt op gehandhaafd. Ook bij rustplaatsen wordt op de 1,5 meter onderlinge afstand gecontroleerd. Wanneer het te druk op specifieke wegen of plekken wordt, zullen er maatregelen volgen. Motor- en wielerclubs worden gevraagd hun leden op te roepen om niet in groepsvorming de weg op te gaan ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, maar thuis te blijven.

Woonwinkels, tuincentra en bouwmarkten
Er is extra aandacht van toezicht en handhaving bij bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels in de regio. Indien nodig worden er in overleg met de exploitant extra maatregelen getroffen om ongewenste situaties te beëindigen. Bij te grote drukte, waardoor bezoekers zich niet (kunnen) houden aan de landelijke richtlijnen, kan tot sluiting worden overgegaan.

Natuurgebieden
Met de toezichthouders van de natuurgebieden vindt afstemming plaats over bezoekersaantallen. Veel parkeerplaatsen worden preventief gesloten. Bij grote drukte, waardoor bezoekers zich niet (kunnen) houden aan de landelijke richtlijnen, kan tot sluiting van het gebied worden overgegaan. Daarnaast wordt de boodschap herhaald om zoveel mogelijk thuis te blijven.

  • Donderdag 09 april 2020 om 04:05
Tergooi verloop in grafiek
Tergooi verloop in grafiek

Tergooi verloop in grafiek

NH Gooi heeft de cijfers van Tergooi verzameld. De grafiek toont de getallen, zoals die tot en met 8 april op de website van Tergooi zijn gepresenteerd. Thuisisolatie staat voor de medewerkers, die met Corona-verschijnselen thuis in quarantaine verblijven.

  • Woensdag 08 april 2020 om 18:46
Blaricumse vlaggen
Blaricumse vlaggen

Blaricumse vlaggen

Beste mensen, wat wordt Blaricum steeds mooier en wat groeit de saamhorigheid in deze onzekere tijd met het uur. Vandaag weer tientallen bestelde vlaggen rondgebracht en wat mooi om mee te maken dat iedereen het zelfde gevoel heeft. En dat is: 'Wij samen slaan ons door deze onzekere tijd heen' De vlag op de foto wappert op de Singel. Er moeten er nog veel meer komen. Wilt u er ook een? Wilt u ook meedoen aan Blaricum nog mooier te maken? Stuur dan een mailtje naar mgbakker23@casema.nl zet in dat mailtje u naam, adres en telefoonnummer zodat als ze er zijn u een 'Tikkie' kan sturen om te betalen. Vindt u dat te moeilijk? Geen probleem ik persoonlijk kom het dan bij en met u in orde maken Mieke gaat weer een lijst maken van de bestellers. Als er 25 mensen opstaan, gaat zij over tot bestelling van 50 stuks. Ze kunnen dan eind van de aankomende week binnen zijn. De prijs is €18,50. Info: Frans Ruijter.

  • Woensdag 08 april 2020 om 18:24
Geniet zoveel mogelijk in tuin of op balkon van de zon
Geniet zoveel mogelijk in tuin of op balkon van de zon

Geniet zoveel mogelijk in tuin of op balkon van de zon

We hebben iedereen nodig om verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Blijf daarom zoveel mogelijk thuis, ook de komende dagen en het komende zonnige weekeinde. Toch naar buiten voor een frisse neus? Houd je dan aan de landelijke richtlijnen.

  • Woensdag 08 april 2020 om 16:50
Tergooi verloop in grafiek
Tergooi verloop in grafiek

Tergooi verloop in grafiek

NH Gooi heeft de cijfers van Tergooi verzameld. De grafiek toont de getallen, zoals die tot en met 7 april op de website van Tergooi zijn gepresenteerd. Thuisisolatie staat voor de medewerkers, die met Corona-verschijnselen thuis in quarantaine verblijven.

  • Dinsdag 07 april 2020 om 20:38

Corona: Nieuws en informatie bronnen

De corona-uitbraak heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Er zijn veel vragen van lezers die met onzekerheden en problemen rond het coronavirus zitten. Diverse instanties zijn hulplijnen gestart om die mensen te helpen. Een overzicht.
Het landelijk informatienummer van de Rijksoverheid voor vragen over het coronavirus is 0800-1351 (gratis). Dit informatienummer is elke dag van 8.00 tot 22.00 uur te bereiken. Voor vragen over ernstige gezondheidsklachten geldt: neem (telefonisch) contact op met de huisarts.

Het Rode Kruis heeft een hulplijn opgezet voor mensen die een luisterend oor nodig hebben of hulpvragen hebben omdat ze in quarantaine of thuisisolatie zitten. Dit nummer is zeven dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar op 070-4455 888 (gebruikelijke belkosten).

Ook de Luisterlijn is de hele dag bereikbaar voor mensen die zich geconfronteerd voelen door de coronacrisis en hierover willen praten. Dat kan dag en nacht via 0900-0767 (gebruikelijke belkosten).

Ouderen die graag een praatje willen maken of met specifieke vragen zitten, kunnen zeven dagen per week bellen met ouderenorganisatie ANBO. De medewerkers zijn van 9.00 tot 21.00 uur op 0348-466 666 (gebruikelijke belkosten) bereikbaar voor zowel leden als niet-leden.
De Kindertelefoon
Kinderen kunnen net zoals in niet-coronatijden gratis en anoniem bellen met de vrijwilligers van De Kindertelefoon. Dat kan elke dag tussen 11.00 en 21.00 uur via 0800-0432 (gratis).
Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat online contact nu nog belangrijker is en is daarom de Helpdesk Welkom Online gestart. Ouderen kunnen hier vragen stellen over bijvoorbeeld videobellen en sociale media, maar ook over waar de laatste informatie over het coronavirus te vinden is. De helpdesk is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken op 088-344 2000 (gebruikelijke belkosten).
Ouderen-Infolijn. Daarnaast heeft ook seniorenorganisatie KBO-PCOB een hulplijn. Deze is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken op 030-3 400 600.

MIND Korrelatie. Mensen met psychische en sociale problemen kunnen terecht bij experts van MIND Korrelatie. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 22.00 uur bereikbaar via 0900-1450 (gratis). Ook worden doordeweeks via een livestream vragen beantwoord door deskundigen en ervaringsexperts.

113 Zelfmoordpreventie. Mensen met zelfmoordgedachten kunnen bellen of chatten met de medewerkers. Hier luistert iemand naar je en denkt iemand met je mee om een stap richting hulp te zetten. De hulplijn is er ook voor naasten die zich zorgen maken om een ander en advies willen vragen. De hulplijn is anoniem bereikbaar via de chat op www.113.nl en via het telefoonnummer 0900-0113. Beide zijn 24/7 geopend.

Hartstichting. Hart- en vaatpatiënten kunnen volgens de Hartstichting ernstig ziek worden door het coronavirus en lopen meer kans om eraan te overlijden. Patiënten die die zich zorgen maken of onzeker zijn, kunnen contact opnemen via chat of telefoon. De Hartstichting is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het telefoonnummer 0900-3000 300 (9.00-13.00 uur) en via de chatknop op de website (8.30-16.30 uur).
KVK

Ondernemers die vragen hebben over speciale coronaregelingen kunnen bellen met het KVK Coronaloket. Medewerkers beantwoorden elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur vragen via 0800-2117 (gratis).

Mantelzorglijn. MantelzorgNL heeft de meest gestelde vragen al op een rij gezet, maar mantelzorgers die de richtlijnen van de overheid met betrekking tot hun situatie nog onduidelijk vinden, kunnen op werkdagen contact opnemen. Dat kan tussen 9.00 en 18.00 uur op 030-760 60 55 (gebruikelijke belkosten).


Monuta Uitvaart Hulplijn. Monuta heeft voor mensen die iemand verloren hebben een hulplijn opgezet. Er zijn namelijk coronamaatregelen over uitvaarten opgesteld en daar zijn veel vragen over. De Uitvaart Hulplijn is de hele week van 9.00 tot 21.00 uur te bereiken via 0800-7236274 (gratis).

Psychosociale hulplijn voor zorgpersoneel
Zorgmedewerkers die mentale druk ervaren door de coronacrisis en alle drukte en onzekerheid die daarmee gepaard gaan, kunnen bellen met het Instituut voor Psychotrauma ARQ IVP. Ook leidinggevenden in de zorg kunnen hier terecht voor tips of als ze vragen hebben. De hulplijn wordt bemand door psychologen en is dagelijks tussen 8.30 uur en 21.30 uur bereikbaar op 088-3305500 (gebruikelijke belkosten).

Binnen
• Voor iedereen geldt: blijf en werk zoveel mogelijk thuis.
• Als je kucht/hoest of verkouden bent, mag je niet naar buiten. Ook niet om te gaan werken. Bij koorts moet het volledige huishouden thuisblijven. Voor mensen die werkzaam zijn in zogenoemde 'vitale processen' of een cruciaal beroep hebben (zie lijst), gelden andere regels: zij blijven pas thuis van hun werk als zij ook zelf klachten en koorts hebben.
• Er mogen niet meer dan drie mensen op bezoek komen en zij moeten minimaal 1,5 meter afstand houden.
• Vermijd ook ander lichamelijk contact zoveel mogelijk en schud geen handen.
• Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn gesloten voor bezoekers.

Begeef je je buitenshuis, dan moet je het de volgende regels in acht nemen:
• Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar
• Schud geen handen
• Groepsvorming is verboden. Als men zich met drie of meer personen bij elkaar begeeft, zonder 1,5 meter afstand te houden, dan kan je beboet worden (max 400 euro). Een uitzondering is er voor gezinsleden.
• Probeer zoveel mogelijk indirect contact te vermijden. Betaal bijvoorbeeld contactloos.
• Vermijd het contact, vooral met ouderen (70+) en andere mensen met een kwetsbare gezondheid. Om deze reden is bezoek aan verpleeghuizen en op bepaalde plekken in ziekenhuizen, niet meer toegestaan.
• Was de handen regelmatig en nies in de elleboog.

Aparte regels voor kinderen tot 12 jaar

• Kinderen tot 12 jaar mogen nog wel bij elkaar in de buurt komen en buiten spelen. Kinderen en begeleiders moeten dan wel ook zo veel mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar houden en kunnen alleen naar buiten als zij geen gezondheidsklachten hebben.

  • Maandag 06 april 2020 om 20:49

Wethouder bedankt in video

Wethouder Annette Wolters heeft een video online geplaatst waarin ze haar dank uitspreekt naar scholen, leerkrachten, kinderopvang, ouders en kinderen.

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

(Pagina 2)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren