ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Welvaart hoogst in Gooi, laagst in Amsterdam | NH Gooi
  • Thema Economie
  • Vrijdag 27 oktober 2017 om 14:49

Niet de grote steden in de Randstad, maar het Gooi en Noord-Drenthe zijn de meest welvarende regio's in Nederland. Dat staat in een nieuw rapport van Rabobank en de Universiteit Utrecht.

Voor het onderzoek is gekeken naar meerdere factoren die het welzijn bepalen, zoals baanzekerheid, onderwijs, gezondheid, milieu, veiligheid en geluk. Als al die zaken worden meegewogen, doet het Gooi het vooral goed in het hogere gemiddelde inkomen en de lage werkloosheid. Dit maakt de regio welvarend.

Amsterdam niet welvarend

Juist de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kennen de laagste brede welvaart van Nederland. Dit komt met name door de lage woontevredenheid en grotere onveiligheid daar.

De welvaart, zoals Rabobank en de Universiteit Utrecht die meten, blijft achter bij de landelijke economische groei. Dit is voornamelijk te wijten aan de toegenomen flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Bron: NH Nieuws (NH Gooi nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren