ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Enthousiasme over nieuwe citymarketingorganisatie | NH Gooi
Plan voor een citymarketingorganisatie
Plan voor een citymarketingorganisatie

Hilversum was de meest creatieve stad van het land wat betreft beeldende kunst en media. Daar wilde je zijn, aldus oud-televisiepresentator en tegenwoordig voorzitter van cultuurnetwerk Hilversum Chiel van Praag tijdens de raadscommissie Economie en Bestuur deze week.

Tegenwoordig is er van dat Hilversum weinig over en daar moet - vindt Van Praag - professioneel wat aan gedaan worden.

Wethouder Wimar Jaeger van Cultuur is het daarmee eens en presenteerde onlangs een plan voor een citymarketingorganisatie (stichting) die bijdraagt aan het steviger positioneren van Hilversum als Mediastad en het versterken van de (creatieve) economie.

Ook een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat de eigen inwoners trotser en meer betrokken zijn bij Hilversum Mediastad. Een marketingorganisatie is volgens de gemeente beter dan de gemeente zelf in staat met partners het stadsmerk 'Live Hilversum' in de markt te zetten en zichtbaar te maken.

Klinkt allemaal niet verkeerd, echter om die stichting een beetje op weg te helpen is geld nodig: negen ton, waarvan twee derde al aan stadsmarketing wordt besteed. De gemeenteraad wordt dus gevraagd 333.250 euro in 2018 beschikbaar te stellen voor het opstarten van de marketingorganisatie en de uitvoering van activiteiten.

En daar is niet iedereen binnen de Hilversumse politiek even enthousiast over.

Bron: Hilversums Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Scherp de Zeis | Vandaag om 21:00.
  • Bruisend Nederpop, met Hylke Steggerda.
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren