ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent GAD-primeur aan de Van Ghentlaan | NH Gooi

Hilversummers kunnen vandaag tussen 8.30 en 15.30 uur voor het eerst terecht bij het mobiele scheidingsstation aan de Van Ghentlaan. Dit station betekent een GAD-primeur.

Hier kunnen inwoners hun kleine grof huishoudelijk afval naartoe brengen. Hiermee wil de regionale instelling het inleveren van afval makkelijker maken. Het kan de Hilversummer een ritje schelen naar het scheidingsstation naar Crailo of naar de andere drie stations in de regio.

Medewerker
Vanaf 12 december staat het mobiele scheidingsstation elke dinsdag en donderdag op de Van Ghentlaan (zie het kaartje voor de exacte locatie). Telkens is er een GAD-medewerker aanwezig die vragen beantwoord of advies geeft over wat waar in mag.

Piepschuim
Het mobiel scheidingsstation werkt op zonne-energie en bevat een piepschuim versnipperaar, een kartonpers en bakken voor meer dan tien soorten grondstoffen, waaronder voor vlakglas, hout, piepschuim, frituuroliën en vetten, batterijen, spaarlampen en karton.

Formaat
"Gezien het formaat van het mobiel scheidingsstation is het alleen geschikt voor grondstoffen van kleine afmetingen. Kleine elektrische apparatuur zoals broodroosters en waterkokers en dergelijke kunt u er wel kwijt, maar een koelkast, een wasmachine of droger niet", meldt de GAD.

Bron: Hilversums Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren