Hennepkwekerij en illegaal vuurwerk in Hilversumse woning ontdekt na brand

Hilversum - De politie in Hilversum heeft in een woning aan de Hoge Larenseweg een hennepkwekerij en illegaal vuurwerk ontdekt nadat er een brand was ontstaan. De twee bewoners van het pand, een 54-jarige man en een 53-jarige vrouw, zijn aangehouden.

In eerste instantie kreeg de politie een melding dat er een brand zou woeden in de woning. Bij aankomst bleek het vuur weer onder controle te zijn. Tijdens een onderzoek waar de eventueel had kunnen ontstaan, kropen agenten in de kruipruimte van het huis en troffen ze 82 hennepplanten aan. Bij een onderzoek een verder onderzoek in de schuur bleek er ook nog vijftien kilo aan illegaal vuurwerk aanwezig te zijn.

De materialen voor de kwekerij, de hennepplanten en het vuurwerk werd allemaal in beslag genomen door de politie. De bewoners van het pand zitten op dit moment nog vast.

Levensgevaarlijk

De politie benadrukt dat de opslag van zwaar, illegaal vuurwerk bij mensen thuis levensgevaarlijk is. Vooral in combinatie met een hennepkwekerij. Het heeft namelijk een gigantische kracht wanneer het explodeert. Als mensen iemand kennen met illegaal vuurwerk in huis kunnen ze contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844.

Bron: NH Nieuws (6FM nieuwspartner)