ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dreigt sluiting Oud Valkeveen? | NH Gooi
  • Thema Algemeen
  • Vrijdag 15 december 2017 om 12:11

Speelpark Oud Valkeveen heeft per direct de verkoop van kaartjes en abonnementen gestopt. Aanleiding is het besluit van de raad van de gemeente Gooise Meren om een vermakelijkhedenretributie in te voeren. De eigenaar laat weten dat hij zich beraadt over de mogelijke consequenties voor het voortbestaan van het speelpark.

Vermakelijkhedenretributie is een gemeentelijke belasting die exploitanten van grootschalige attracties en evenementen moeten betalen als tegemoetkoming voor de kosten die de gemeente voor hen maakt. In Gooise Meren moeten Oud Valkeveen, theater Spant! en het Muiderslot voortaan deze belasting gaan betalen.

Oud Valkeveen stelt op zijn website dat van enige tegenprestatie door de gemeente nauwelijks sprake is. Door de invoering van de belasting zullen de prijzen moeten worden verhoogd. Daarmee komt het streven in gevaar om het speelpark voor bezoekers van alle rangen en standen betaalbaar te houden, aldus Oud Valkeveen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren