ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Seniorenvereniging hoopt alsnog op Larense startsubsidie | NH Gooi

Laren heeft ten onrechte geen startsubsidie van 500 euro toegekend aan de Brede Algemene Seniorenvereniging Blaricum, Eemnes en Laren, kortweg BasBEL. Dat laat de vereniging per brief weten. Dit blijkt uit het advies van de onafhankelijke commissie bezwaarschriften. De BasBEL kreeg dit in handen na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

De BasBEL wil de belangen behartigen van de 50-plussers uit de BEL gemeenten. De vereniging ging een jaar geleden als zelfstandige lokale organisaties verder na de herstructurering van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen. De kosten van de vereniging worden gedekt uit de jaarlijkse contributies, maar bij de start, toen er nog geen betalende leden waren, vroeg het bestuur aan de drie gemeenten een startsubsidie.

Blaricum en Eemnes zegden die toe. Laren weigerde omdat de vereniging aan ‘belangenbehartiging’ zou doen. BasBEL ging tegen dit besluit in beroep. Dit beroep is ‘ontvankelijk en gegrond’, zo laat het bestuur weten.

De seniorenvereniging hoopt daarom dat Laren alsnog over de brug komt met dit ‘voor de gemeente kleine maar voor de BasBEL belangrijke bedrag van 500 euro’.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren