ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Oud Valkeveen sluit de poort | NH Gooi
  • Thema Algemeen
  • Woensdag 24 januari 2018 om 15:04

Oud Valkeveen is tot nader orde gesloten. Dat laat het speelpark op zijn website weten. Eigenaar Michael van de Kuit gaat zich beraden op de toekomst. Het park blijft voorlopig wel open coor schoolreisjes, want die zijn maanden van tgevoren geboekt. Maar voor het algemene publiek blijft de poort dicht.

In december escaleerde het conflict tussen Oud Valkeveen en Gooise Meren. Deze gemeente heeft een zogenaamde vermakelijkhedenretributie ingevoerd. Door deze gemeentelijke belasting stijgt de toegangsprijs waardoor het park ‘minder toegankelijk’ zou worden.

Oud Valkeveen kondigde eind december aan politieke partij te beginnen. Die gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De partij heet 'Behoud Speelpark Oud Valkeveen' (BSOV). Het speerpunt van de partij is om de ‘prettax’, zoals Oud Valkeveen het noemt, weer op de gemeentelijke agenda te zetten met als uiteindelijk doel die weer af te schaffen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren