ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nog geen ijspret in Huizen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Sport
  • Donderdag 22 februari 2018 om 13:58

Er kan nog niet worden geschaatst op de ijsbaan bij s.v.Huizen. Dat laat de gemeente weten. Het pupillenveld kan niet onder water worden gezet, omdat het nog niet hard genoeg heeft gevroren.

In 2014 zijn bij het pupillenveld van de Huizer voetbalvereniging voorzieningen aangelegd, waardoor het veld als schaatsbaan kan worden gebruikt tijdens vorstperiodes. Voorwaarde is wel dat het grasveld en enkele centimeters van de ondergrond bevroren zijn. Anders loopt het opgespoten water weg de grond in.

Op het grasveld op de Meentweide is de situatie anders. Onder dat veld is bij de aanleg een voorziening aangebracht in de vorm van een waterdicht zeil, waardoor het veld onder water kan worden gezet zonder dat het water wegloopt. Zodra het gaat vriezen wordt een ijslaag gevormd waardoor al redelijk snel kan worden geschaatst.

De komende periode trekt een koudefront over Nederland. Wanneer de mogelijkheid zich aandient zal niet alleen het grasveld op de Meentweide, maar ook het pupillenveld bij s.v. Huizen in overleg met de voetbalvereniging worden opgespoten zodra de ondergrond dat toelaat

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren