ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Informatiecentrum HOV in 't Gooi open voor publiek | NH Gooi

Het zogenaamde informatiecentrum HOV in 't Gooi in Hilversum is open. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.

De aanleg van de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum start in Hilversum. Op de drukke Oosterengweg wordt een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang gebouwd voor automobilisten en fietsers. In Anna's Hoeve worden weg, spoor, fietspad en busbaan gebundeld en komt er een natuurbrug voor overstekend wild. De bouw start in de tweede helft van 2019 en gaat gepaard met de afsluiting van een cruciale verkeersader in Hilversum, de Oosterengweg.

Gedeputeerde Elisabeth Post - samen met wethouder Floris Voorink van verkeer aanwezig bij de officiële opening donderdagmiddag, kan zich de zorgen hierover voorstellen: "Dat wordt zonder meer doorbijten want in Hilversum zijn de alternatieven schaars. Samen met de gemeente bereiden we ons voor: door waar mogelijk de komende tijd de capaciteit en verkeersveiligheid van kruispunten en rotondes op aansluitende wegen te vergroten. We beginnen daar komende zomer al mee."

Ook nu al wordt er gewerkt. In de omgeving van de Oosterengweg worden alvast het riool en de kabels en leidingen verlegd. Dat werk is momenteel in volle gang.

Informatiecentrum HOV in 't Gooi is gevestigd in de Riebeeck Galerij aan de Oosterengweg in Hilversum en is open op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Bezoekers krijgen tekst en uitleg bij de plannen, de planning en de uitvoeringswerkzaamheden van HOV in 't Gooi. Buiten genoemde tijdstippen is het centrum alleen toegankelijk op afspraak.

Bron: De Gooi En Eembode

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren