Feestelijke opening Media Mile - Nieuwsarchief - NH Gooi
  • Luister live / Kijk live
  • Nu op NH Gooi: Informatie niet beschikbaar

Feestelijke opening Media Mile

Hilversum - Hilversum is een nieuwe attractie rijker. Onder grote belangstelling opende wethouder Wimar Jaeger dinsdag de Media Mile.

Het was geen toeval dat het feestje dinsdagmiddag in de sneeuw - pal voor Beeld en Geluid - plaatsvond. Immers, precies honderd jaar geleden vestigde de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) zich in Hilversum.

Jaeger onthulde - samen met burgemeester Broertjes - terwijl het sneeuwde een van de Media Mile zuilen (met daarin een ouderwetse zwart-wittelevisie) die samen een interactieve mediaroute door Hilversum vormen. De onthulling werd voorafgegaan door een klassiek Polygoon journaal.

In zijn korte toespraak benadrukte de wethouder hoe bijzonder deze Media Mile voor Hilversum is. "Met de Media Mile is Hilversum een mooie, nieuwe attractie rijker voor jong en oud. Niet alleen omarmt deze route de rijke historie van Hilversum als mediastad, ook laat het door het gebruik van vooruitstrevende technologieën zien hoe de mediastad nog steeds volop in ontwikkeling is. Naast een gevoel van nostalgie, roept de Media Mile dan ook een gevoel van trots op."

Bron: De Gooi En Eembode


*/ ?>