ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dertig maanden cel geëist tegen voormalig directeur Gooizorg | NH Gooi

Tegen de oud-directeur van de Hilversumse thuiszorgorganisatie Thuiszorg Gooizorg (TzGz) is donderdag dertig maanden gevangenisstraf geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de 73-jarige man fraude te hebben gepleegd met gelden die bestemd waren voor de thuiszorg.

De man heeft volgens het OM gedurende een aantal jaar veel meer zorguren gedeclareerd dan dat er daadwerkelijk gewerkt was. De thuiszorgorganisatie besteedde werkzaamheden uit aan onderaannemers die de door hen verrichtte werkzaamheden in uren declareerden bij TzGz.

TzGz verzorgde vervolgens de financiële afwikkeling en verhoogde de gedeclareerde uren structureel op de productieoverzichten. Met het verkregen geld keerde de directeur zichzelf een extreem hoog salaris uit.

In totaal gaat het om 1,4 miljoen euro gemeenschapsgeld dat hij zich op deze wijze heeft toegeëigend. Geld dat volgens het Om bestemd was voor het bekostigen van zorg voor mensen die het nodig hebben. Ook heeft hij gedurende een aantal jaar valsheid in geschrift gepleegd en gelden witgewassen. "Deze meneer heeft schaamteloos misbruik gemaakt van het vertrouwen dat de zorgaanbieder in hem als zorgverlener had", aldus de officier.

Met de strafeis van dertig maanden cel houdt de officier van justitie onder andere rekening met de lange periode en het structurele karakter van de oplichting, alsmede met de proceshouding van de verdachte.

De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren