ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VVD: “Bestuursgate” in Blaricum | NH Gooi

De VVD in Blaricum heeft via een persbericht gereageerd op de uitkomsten van een onderzoek van de Rekenkamer dat zich richtte op de besluitvorming door het college en de raad van Blaricum inzake de kunstgrasvelden van BVV’31. De conclusies van het onderzoek komen erop neer dat de vereiste zorgvuldigheid in de besluitvorming ontbreekt en een aantal wettelijke en eigen gemeentelijke kaders op het gebied van subsidie, inkoop, toezicht en geheimhouding niet of niet correct zijn toegepast. De raad heeft ook haar controlerende taak niet optimaal kunnen uitoefenen vanwege de onvolledige informatie vanuit het college. Volgens de VVD staat hiermee de bestuurlijke geloofwaardigheid van het politieke bestuur in Blaricum nu ter discussie.

Ook schrijft de VVD geschokt te zijn door de inhoud van de reactie van de Burgemeester en Wethouders (bestuurlijk wederhoor). Hierin wordt direct de autoriteit van de Rekenkamer ter discussie gesteld. In de ogen van de VVD Blaricum een bewijs van minachting voor een officieel onafhankelijk orgaan dat zich richt op een onderzoek naar het gevoerde beleid en de besteding van gemeenschapsgeld.

Daarom heeft de VVD Blaricum gesteund door de partij Democratisch Alternatief Blaricum halverwege februari j.l. al een extra raadsvergadering aangevraagd om het openbaar debat in ieder geval met het huidige college te kunnen voeren. Toen waren de conclusies van het rapport nog onbekend.

Het debat vindt plaats in Eemnes op maandag 19 maart a.s. vanaf 19.30 uur in de vorm van een
RTG (met de mogelijkheid om in te spreken) met aansluitend een raadsvergadering.


Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren