ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tergooi getroffen door computerstoring (up date) | NH Gooi

De Tergooi-ziekenhuizen in Hilversum en Blaricum zijn dinsdagochtend getroffen door een computerstoring. Daarom is het ziekenhuis overgeschakeld op een noodprocedure, wat betekent dat pc's en tablets tijdelijk zijn ingewisseld voor pen en papier.

Dat zegt woordvoerder Sebastian Dingemans tegen NH Nieuws. "We doen wel hetzelfde werk", vertelt hij over de gevolgen van de storing. "Maar omdat we alles op papier doen gaat het langzamer." De veiligheid is niet in het geding, benadrukt het ziekenhuis op Twitter.

Omdat er niet zo snel kan worden gewerkt als gebruikelijk, is de afdeling spoedeisende hulp tijdelijk 'op een laag pitje' gezet, aldus Dingemans. "Acute gevallen worden geholpen, maar bij doorverwijzingen kijken we hoe noodzakelijk directe behandeling is."

De oorzaak van de storing moet worden gezocht in een tijdelijke accu, die in verband met onderhoudswerkzaamheden aan het computersysteem in gebruik was.

Omstreeks 17:00 uur liet het ziekenhuis weten dat de noodsituatie is opgeheven.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren