ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise tram terug in Huizen | NH Gooi

Tussen 1880 en 1958 reed de ‘Gooische Moordenaar’ door 't Gooi. De stoomtram verbond Bussum, Naarden, Blaricum, Huizen en Laren met Amsterdam en Hilversum. De stoomtram had zijn bijnaam te danken aan de vele dodelijke ongelukken die het veroorzaakte.

Samen met een groepje ondernemers bedacht Han Landman een plan om de legendarische tram een nieuw leven in te blazen. Niet op rails, maar elektrisch en op gewone banden. “Maar verder wordt het precies de Gooise Tram zoals 'ie geweest is. Het is echt een replica van de originele tram”, vertelt Han Landman.

Dieper 't Gooi in te krijgen
De haven van Huizen is booming. En de tram moet de vele toeristen van de haven dieper 't Gooi in te krijgen. “De toeristen moeten niet alleen hier bij de haven blijven hangen, maar ook het achterland ingaan. Die moeten ook naar de andere locaties gaan binnen de gemeente Huizen en 't Gooi. Dat is de opzet”, aldus Han Landman.

De locaties waar Han aan denkt zijn bijvoorbeeld de Krachtcentrale, het oude dorp en het Huizer Museum. Maar ook de Naarden Vesting, Oud Valkeveen en Blaricum (met Blaricum aan Zee) staan op het programma.

Het plan is ambitieus. Vrijdag 17 maart is de Stichting Gooise Tram officieel opgericht en gaat het van start. De financiering moet komen van het bedrijfsleven, de gemeente Huizen en de provincie Noord-Holland. Als alles meezit kan de tram al in voorjaar van 2019 de eerste toeristen vervoeren.

Bron: NH Nieuws (NH Gooi nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren