ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BMW’s doelwit van autodieven in Hilversum | NH Gooi

Op verschillende plekken in Hilversum, met name in Zuid, zijn de afgelopen tien dagen tien auto's doelwit geworden van een inbraak. Zeven keer was een BMW de dupe.

In nagenoeg alle tien de getroffen auto's is het navigatiesysteem weggehaald. En een paar keer was een laptop de buit. Bij drie auto's sloegen de dieven toe door het inslaan van een raam. In de andere gevallen was er geen inbraakschade aan de auto te ontdekken. Het ging om duurdere auto's, waarvan enkele voorzien waren van een keyless entry systeem.

Hierbij gaat het om auto's waarbij geen sleutel wordt gebruikt bij het openen van de portieren. In deze gevallen gebruiken de daders een soort pasje waarmee zij draadloos het slot kunnen openen.

De politie vermoedt dat de code op het pasje ook gelezen kan worden door een inbreker met aangepaste computerapparatuur. Na het 'stelen' van de code kan hij of zij het slot van de auto openen.

Wat kunt u hieraan doen?, is dan de vraag. De politie meldt dat de keyless entry kan bij de auto uit kan. Neem daarvoor contact op met de dealer, is het advies. Het is ook mogelijk om het pasje in een metalen doosje te bewaren, echter in de praktijk zou dit niet altijd even goed werken.

De recherche is een onderzoek gestart naar deze autoinbraken en vraagt getuigen zich te melden. De autokraken vonden plaats in de Vreelandseweg, Diependaalse Drift (2x), Emmastraat, Van Ostadelaan, Ruysdaellaan en Acaciapark. Bewoners die daar een camera hebben hangen, wordt gevraagd de beelden uit te kijken rond het tijdstip (zie hieronder) van de autoinbraken.

Vreelandseweg: 20 maart 2018 tussen 18:30 uur en 22.15 uur
Diependaalse Drift: (2 autoinbraken) tussen zondag 25 maart 18:00 en maandag 26 maart 2018 09:35 uur
Emmastraat: 25 maart tussen 17.00 uur en 20.30 uur
Van Ostadelaan: tussen zondag 25 maart 0:00 uur en maandag 26 maart 2018 07:30 uur
Ruysdaallaan: tussen zondag 25 maart 23:15 uur en maandag 26 maart 2018 08:00 uur
Acaciapark: tussen maandag 26 maart 17:00 uur en dinsdag 27 maart 2018 11:45 uur

Bron: De Gooi En Eembode

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren