ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Prachtig weer voor de 16e editie van Hilversum Denkt | NH Gooi
Tamara Havik legt GO uit (Foto: Hilversum Denkt)
Tamara Havik legt GO uit (Foto: Hilversum Denkt)

“Hilversum Denkt” vond dit jaar plaats in het centrum van Hilversum, op en rond de Kerkbrink. Het winkelende publiek maakte volop kennis met de verschillende denksporten: Mahjong, Go, Schaken en Dammen. En met Othello, een boeiend spel dat onder de naam Reversi eind 19e eeuw in Engeland is bedacht. In 1971 ontwikkelde de Japanner Hasegawa het verder tot het bordspel Othello.

De speluitleg van Tamara Havik, topspeelster Go, was ook in trek. Zij bracht vooral veel kinderen de eerste beginselen bij van dit mooie spel uit het Verre Oosten. De spelregels van Go zijn eenvoudig, na een uitleg van 5 minuten kun je al een potje spelen.

Een hoogtepunt was het sneldamkampioenschap van de provincie Utrecht en Gooi & Plassengebied. Spectaculair, vanwege de beperkte bedenktijd van 10 minuten per speler per partij. Daardoor is het voor het publiek gemakkelijk om een volledige partij te volgen.

De bekende schaker en televisiepersoonlijkheid Hans Böhm speelde simultaan. Iedereen kon aanschuiven en een potje schaak meedoen. En, mede dankzij het mooie weer, schoven veel schakers en schakertjes aan. De internationaal schaakmeester verloor geen enkele match!

Veel belangstelling trok de demonstratie van het spel Mahjong van het Gooise Mahjong genootschap “de Groene Draak”. Mahjong is een gezelschapsspel dat met vier personen wordt gespeeld. Het is van oorsprong Chinees, bijna elke volwassen Chinees speelt Mahjong. Ook in Japan, Korea, de Filipijnen en Taiwan wordt Mahjong gespeeld, evenals – maar in veel mindere mate – in de westerse wereld. En natuurlijk ieder jaar op Hilversum Denkt.

Wethouder Floris Voorink sloot het toernooi af op het terras boven Luno Kitchen en reikte de prijzen uit.

De uitslagen:
Dammen - sneldamkampioenschap van de provincie Utrecht/Gooi – en Plassengebied
Hoofdklasse
1. Klaas Bor
2. Koos van Amerongen
3. Andrew Tjon a Ong
Eerste klasse
1. Bert Roest
2. Gerard Benning
3. Wim de Jong
Tweede klasse
1. René Runhaar
2. Roald Scheper
3. Luca Smit

Go - toernooi om de Hilversum Denkt prijs
1. Sjoerd Koolen
2. Willem Damen
3. Sebastiaan Jans

De prijs voor de jongste deelnemer ging naar de 10-jarige Luca Smit.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren