ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent OM eist vijf jaar cel en tbs voor gewelddadige woningoverval | NH Gooi

Als het aan het OM ligt krijgt de 19-jarige Daniël A. uit Huizen vijf jaar cel en tbs voor het plegen van een zeer gewelddadige overval in Laren. Samen met een handlanger mishandelde en bedreigde hij vorig jaar drie bewoners van een villa aan de Sint Jansstraat. Zij vertelden in hun slachtofferverklaringen nog elke dag last te hebben van de traumatiserende gebeurtenis.

Meerdere opgevangen telefoongesprekken, DNA-sporen, camerabeelden en getuigenverklaringen wijzen naar de betrokkenheid van A. bij de overval. Maar op bijna alle vragen geeft de jonge verdachte een eentonig antwoord; hij kan het 'zich niet herinneren', 'beroept zich op het zwijgrecht' of kan geen antwoord geven omdat hij 'bang is voor represailles'.

Het geheugen van A. werd flink op de proef gesteld toen hem werd gevraagd naar een verklaring voor zijn schoenen, waarop DNA-sporen van een slachtoffer zijn aangetroffen. Hij wist zich wel te herinneren dat hij ze had uitgeleend vlak voor en na de overval, maar niet meer aan wie.

Het overvallen gezin kan zich wel herinneren wat er is voorgevallen. Sterker nog, ze denken er nog elke dag aan. In hun slachtofferverklaringen vertelden ze over het excessieve geweld dat gebruikt is tijdens de overval. Zo vertelde de vader over het geweld tegen zijn echtgenote, die in de ogen van de daders 'een kankerhoer was die haar kankerbek moest houden'.

De vrouw werd meerdere malen bewusteloos geslagen met een ploertendoder, tijdens "een volkomen zinloze actie om mij te intimideren, om een Rolex te krijgen die nooit heb gehad".
Veiligheidsgevoel

De echtgenote en stiefmoeder van de zoon vertelde de rechtbank: "Er is mij zoveel meer afgenomen dan hetgeen er is meegenomen of waarvoor ze kwamen. Naast de zware lichamelijke letsels is de psychische schade enorm. Ik ben bang in ons huis, bang om de deur te openen en een vertrek binnen te gaan."

Ook maakt ze zich zorgen over het veiligheidsgevoel van haar 20-jarige stiefzoon. "Hij is in onze veilige haven moedwillig en beraamd overvallen door twee mannen met bivakmutsen en een wapen."

Als reactie op de slachtofferverklaringen laat A. weten dat hij het erg vindt wat met slachtoffers gebeurd is, maar dat hij er niets mee te maken heeft. De rechtbank doet 25 april om 13.00 uur uitspraak.

Bron: NH Nieuws (6FM nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren