ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent DorpsBelang en PvdA nieuwe coalitie Eemnes | NH Gooi

De onderhandelaars van DorpsBelang en PvdA Eemnes hebben besloten met elkaar verder te gaan. Het centrale thema in het coalitieprogramma is dat Eemnes een groene gemeente is, waar zorg voor elkaar en zorg voor duurzaamheid en klimaat richting geven aan het beleid.

Aan de drie overige partijen is nadrukkelijk gevraagd aan te sluiten, waarbij inbreng in het programma en het college is aangeboden, maar helaas heeft dit tot nu toe nog niet tot resultaten geleid. "Misschien moeten ze nog even wennen aan het idee en komen ze er snel op terug", legt Wilma de Boer (PvdA) uit. "Er is altijd ruimte voor een tweede kans, maar dan moet het nu wel snel."

Het streven is om in de gemeenteraad van 23 april het coalitieprogramma aan de raadsleden te kunnen aanbieden en de wethouders te benoemen. "We kunnen helaas nog niet bekendmaken wie dat zijn. Dat hangt er immers ook nog vanaf of er alsnog een derde partij bij ons aanschuift", licht Jan de Zeeuw (DorpsBelang) toe. "Het moet een evenwichtig team worden, want er komen spannende zaken genoeg op ons af in de komende periode."

Beide partijen zijn tevreden met het onderhandelingsresultaat en hebben er vertrouwen in. Over het Huis van Eemnes is afgesproken dat een hernieuwde doorrekening, het verstrekken van objectieve informatie aan de inwoners en een enquête onder een representatieve steekgroep duidelijkheid moet geven om te beslissen of het project ongewijzigd voortgezet kan worden.

Andere opvallende punten in het programma zijn: gestage groei maar meer sociale woningbouw, accent op woningbouw voor starters, middenhuur en eigentijdse huisvesting voor de groeiende groep senioren, burgerfora en ruimte voor burgerinitiatieven, zorg toegankelijker maken en ruimhartig beleid daarin. Martijn Gebbink, fractievoorzitter D66 Eemnes, is teleurgesteld over het coalitieakkoord van Dorpsbelang en PvdA. "Het raadplegen van de inwoners over het Huis van Eemnes is een compromis tussen voor- en tegenstanders binnen de coalitie. Feit is dat het Huis van Eemnes gewoon gebouwd wordt op Veld 4, omdat alle handtekeningen al gezet zijn. Dus wat de bevolking ook invult in de enquête, Eemnes kan de miljoenenclaims nooit betalen als je het contract eenzijdig verbreekt. Het punt waarop je nog terug kon is eind 2017 al gepasseerd. Hetzelfde geldt voor het HOV; de SpreyVandenBerg-variant is nu in uitvoering en het is niet meer mogelijk daarop terug te komen. Zo probeert het hele coalitieakkoord vooral de historie te veranderen in plaats van een beeld te geven hoe Eemnes zich de komende jaren ontwikkelt."

Bron: Laarder Courant De BEL

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren