ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Baby’s extra beschermen tegen kinkhoest | NH Gooi

De Gezondheidsraad adviseert om zwangere vrouwen in te enten tegen kinkhoest en daarnaast ook alle mensen die op hun werk in contact komen met baby’s tot zes maanden oud. Daarom krijgt iedereen die bij Jeugd en Gezin / GGD Gooi en Vechtstreek met baby’s werkt een vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden.

Kinkhoest is een door bacteriën veroorzaakte besmettelijke ziekte van de luchtwegen. Het besmettingsgevaar van kinkhoest bij jonge kinderen is hoog. Dit komt omdat ze in de eerste maanden vatbaar zijn voor ziekten en nog niet of onvolledig zijn gevaccineerd.

Volwassenen zijn niet meer volledig beschermd tegen kinkhoest. Zij kunnen daardoor (vaak ongemerkt) de ziekte krijgen en doorgeven aan kinderen. Jonge baby’s kunnen hier ernstig ziek van worden en – in uitzonderlijke gevallen – zelfs aan overlijden.

Jeugd en Gezin / GGD Gooi en Vechtstreek start deze week met het vaccineren van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, consultatiebureau-assistenten, screeners en medewerkers tuberculosebestrijding. Het effect van de vaccinatie is van beperkte duur, daarom wordt de prik na vijf jaar herhaald.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren