ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizers in actie tegen racebaan | NH Gooi

De Haardstedelaan in Huizen zou te druk en te smal zijn, en er wordt bovendien te hard gereden. Bewoners zamelen handtekeningen in, om de politiek duidelijk te maken dat er echt wat moet gaan gebeuren. "Het is veel te veel een racebaan."

Actievoerder Cees Lutz gaat samen met medestanders langs de deuren. Hij krijgt veel bijval als hij over de gevaren praat. "Ik woon hier al dertig jaar en ik ben blij dat er eindelijk mensen zijn die initiatief nemen", vertelt een buurtbewoner. "Het is levensgevaarlijk. Vorige week was het ook raak, toen werd er een fietser aangereden."

De weg gaat al op de schop, maar de maatregelen zijn volgens de actievoerders onvoldoende. "We willen allereerst dat ze er een 30-kilometerzone van maken", vertelt Lutz. "Ook moet vracht- en busverkeer worden geweigerd en vinden wij dat er een tweede zebrapad moet komen."

Inspraak
Woensdag worden de handtekeningen tijdens een informatieavond aangeboden. "Er zijn heel veel bewoners bij en we hebben ook politieke partijen uitgenodigd. We hopen dat ze luisteren, want wij willen inspraak!"

Bron: NH Nieuws (6FM nieuwspartner)

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Hoger dan de torenspits

Vandaag om 08:00.

Terugluisteren