ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zeven jaar cel voor gewelddadige overval | NH Gooi

De 19-jarige Daniël A. uit Huizen is door de rechtbank veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor een zeer gewelddadige woningoverval vorig jaar april. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder vijf jaar cel en tbs.

Daniël mishandelde en bedreigde samen met een handlanger drie bewoners van een villa aan de Sint Jansstraat. De bewoners vertelden in hun slachtofferverklaringen tijdens de rechtszaak dat zij elke dag nog last hebben van de traumatische ervaringen.

"Er is mij zoveel meer afgenomen dan hetgeen er is meegenomen of waarvoor ze kwamen. Naast de zware lichamelijke letsels is de psychische schade enorm. Ik ben bang in ons huis, bang om de deur te openen en een vertrek binnen te gaan", aldus de stiefmoeder van de zoon.

Mishandeld met ploertdoder
Op 17 april vorig jaar wisten de overvallers het gezin te overlopen bij thuiskomst. De man en zijn handlanger waren op zoek naar geld en een Rolex. Ondanks dat de bewoners meewerkten, werden zij vastgebonden en mishandeld met een ploertendoder en een vuurwapen.

De rechtbank legt een hogere straf op dan het OM vanwege het enorme geweld dat is gebruikt en het letsel dat één van de slachtoffers daaraan heeft overgehouden. De rechter legt alleen geen tbs-maatregel op zoals het OM eerder eiste, omdat ze niet met zekerheid kunnen vaststellen dat Daniël A. een gedragstoornis heeft.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Stemmen op het dinsdag deuntje? Ga naar @onairwin op Instagram!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren