ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ’Spoorwegovergang Bussum levensgevaarlijk’ | NH Gooi

Omwonenden van de spoorwegovergang in Bussum waar dinsdag een lesauto werd aangereden door een intercity noemen de overgang ,,levensgevaarlijk”. Een fietser vertelt dat het er vaak „best druk is, waardoor er filevorming ontstaat. Ook óp het spoor.” Volgens de 38-jarige Anton, die komt kijken naar de ravage, was het ‘wachten op ongelukken’. ,,Een lesauto slaat per uur wel tien keer af. Misschien moeten ze niet meer over spoorwegovergangen rijden?” Volgens Mercedes Grootscholten van ProRail staat de spoorwegovergang in het centrum van Bussum juist bekend als een ‘behoorlijk veilige’. ,,Hij is niet te breed”, vertelt ze terwijl ze naar de overgang wijst waar twee sporen een redelijk drukke weg kruisen. Populaire artikelen Lees ook: Dodelijk ongeluk op spoorwegovergang Bussum: trein botst op auto
,,De laatste aanrijding hier was eind jaren negentig. Toen was er geen dodelijk slachtoffer te betreuren. Nu wel, en dat is verschrikkelijk.” Er wordt minutieus onderzoek gedaan, vertelt ze. Op de Herenstraat in Bussum is dinsdagochtend één persoon om het leven gekomen na een aanrijding met een trein. Een tweede inzittende wist op tijd uit de auto te komen. De lesauto reed net over de spoorwegovergang toen de motor afsloeg. Een intercity ramde de auto die na de klap meters verderop tot stilstand kwam. Het ongeluk vond plaats bij een spoorwegovergang met spoorbomen. In de trein raakte niemand gewond.

Bron: De Gooi- en Eemlander

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

All Inclusive

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren