ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verkoudheidsvirus: kinderafdelingen Tergooiziekenhuizen druk, maar nog niet vol | NH Gooi

BLARICUM - Anders dan de kinderafdeling van veel andere ziekenhuizen, kan de kinderafdeling van Tergooiziekenhuizen de toestroom van kinderen met verkoudheidsvirussen nog goed aan. "Het is druk, maar het is zeker nog niet vol", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. 

Tergooi Ziekenhuis Hilversum
Tergooi Ziekenhuis Hilversum Google Streetview

Veel kinderafdelingen van ziekenhuizen liggen overvol met kinderen met verkoudheidsvirussen, vooral het zogeheten RS-virus zorgt momenteel voor problemen. Kinderen kunnen door dat virus ademhalingsproblemen krijgen en moeten soms worden opgenomen in het ziekenhuis. 

Business as usual

Ook de Tergooiziekenhuizen van Hilversum en Blaricum merken dat het wat drukker is.  Maar het is business as usual", zegt Tergooi-woordvoerder Wencke Fassbender. "We hebben nog bedden over en kunnen dus nog kinderen opnemen. Her en der hoor je dat ziekenhuizen kinderen moeten doorverwijzen naar andere ziekenhuizen. Daar is bij ons zeker nog geen sprake van. Dat heeft er ook mede mee te maken dat wij geen bezettingsproblemen bij het personeel hebben. We kunnen de situatie nog goed aan."

Volgens Tergooiziekenhuizen is de situatie op dit moment wel een momentopname. "De bezetting van onze bedden fluctueert natuurlijk flink. De situatie kan elk moment veranderen."

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Scherp de Zeis | Vandaag om 21:00.
  • Bruisend Nederpop, met Hylke Steggerda.
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren