ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verkeer loopt vast door boeren op trekkers: files op A1 en A9 | NH Gooi
  • Thema Verkeer
  • Woensdag 18 december 2019 om 15:51 | bijgewerkt: om 16:50 uur
  • Sjoerd Stoop

NOORD-HOLLAND - Protesterende boeren die stilstaan op de snelweg zorgen voor flinke files: op A1 van Amsterdam naar Amersfoort heb je een vertraging van zeventig minuten. Ook zijn boeren onderweg naar Alkmaar.  

Boeren file
NH Nieuws / Google Maps

Update: de A7 bij Hoorn was een tijdje dicht, maar is inmiddels vrijgegeven. Na overleg met de boeren is besloten dat de traktoren van de weg gaan. Er staat nog wel een file, maar die lost langzaam op.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie roept automobilisten op om goed de verkeersinformatie in de gaten te houden en de reis eventueel uit te stellen.  

Weg afgesloten bij A7
Jacqueline Bakker

Ook staan er tientallen trekkers stil op de A1 bij Amersfoort-West. De boeren zijn vertrokken vanuit Hilversum. Daardoor staat er een kilometerslange file en de vertraging loopt op tot meer dan een uur. 

Op de A9 en de Alkmaarse ringweg is het ook druk. Boeren zouden onderweg zijn naar het Alkmaarse Waagplein voor een actie. 

Meer file's

Rijkswaterstaat verwacht dat de opstopping op de A1 niet de laatste is van vandaag. "We zien door heel Nederland dat boeren plots met een grote groep de snelweg op rijden om de boel plat te leggen. De verwachting is dat ze dat tot na de avondspits nog wel een paar keer zullen doen", vertelt een woordvoerder. 



Avondspits

Rijkswaterstaat roept automobilisten op de verkeersinformatie in de gaten te houden. "Verder durven we geen harde uitspraken te doen over het verloop van de files en de verwachting voor de avondspits. Het zal zeker druk worden, maar doordat we niet weten waar de boeren hun acties houden en hoe lang dat duurt, kunnen we niet echt een voorspelling doen. Hou de verkeersinformatie in de gaten en vertrek als het moet wat later."

Volg het verloop van de boerenprotesten in Noord-Holland in ons liveblog.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren