ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naarder vogelopvang na ministeriebezoek: "Ze weten niet wat er gebeurt in opvangland" | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Natuur
  • Vrijdag 20 december 2019 om 10:58 | bijgewerkt: om 10:59 uur
  • Noes van den Heuvel

NAARDEN - Het noodlijdende Naarder vogelhospitaal heeft gisteren een 'goed gesprek' gevoerd met het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. Samen met drie andere opvangcentra is geprobeerd de problematiek van de dierenopvang inzichtelijk te maken. 

Erik Bruinning bij het ministerie
Erik Bruinning

Het Naarder vogelhospitaal verkeert in nood nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op de stoep stond en een groot deel van de medicijnen in beslag nam. Het vogelhospitaal mag die medicijnen niet geven zonder toezicht van een dierenarts. Het kwam het vogelhospitaal op een last onder bestuursdwang te staan. 

35.000 vogels per jaar

Het Naarder vogelhospitaal voert samen campagne met vogelhospitaals uit Friesland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Ze vangen samen 35.000 vogels op per jaar. "Het belangrijkste is dat ze door kregen wat we doen. De kennis van het opvangland is heel klein", geeft Erik Bruinning, beheerder van het vogelhospitaal in Naarden, aan. 

Erik geeft aan dat het ministerie geen idee heeft dat zij moeten leven van zo weinig subsidie per jaar. "Ik heb het uitgerekend. Als we alles in 2019 hadden moeten doen volgens de 'regels' dan hadden we 307.000 euro extra moeten hebben."

Het vogelhospitaal had dit jaar al een tekort aan geld. Ze hebben geld uit een spaarpotje moeten halen. 

Volgend gesprek

"We gaan in januari weer samenzitten met het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. Nu hebben ze de tijd om actie te ondernemen voor de punten die wij hebben aangekaard."

Erik heeft het gevoel dat het ministerie heeft geluisterd, genoteerd en gevraagd. "Er zaten allemaal teamleiders en directieleden, dus ik voelde mezelf wel serieus genomen".

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren