ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kleuters week in de kou door vuurwerkvandalen: "Dit kan van geen kant" | NH Gooi
  • Thema Onderwijs
  • Donderdag 09 januari 2020 om 20:56
  • Redactie

MUIDERBERG - De meesters, juffen en kleuters van de Oranje Nassauschool in Muiderberg kwamen deze week van een koude kermis thuis. Een groepje jongeren tussen de 13 en 16 jaar oud heeft tijdens de vakantie met vuurwerk de verwarmingskachel van de school vernield waardoor de hele school zat te rillen van de kou. 

Basisschool in de kou
Google Streetview

De jongeren gebruiken volgens de gemeente Gooise Meren de school als hangplek en hebben vuurwerk in de ontluchtingsbuis van de ketel laten ontploffen. Hierdoor heeft de ketel het begeven. 

Op de eerste schooldag van het jaar werd ontdekt dat de verwarming het niet deed waardoor er in steenkoude lokalen les moest worden gegeven. Met kacheltjes van ouders is geprobeerd de school nog een beetje op te warmen.

Wethouder onderwijs Geert-Jan Hendriks bezocht vandaag de school. Hij kan er met z'n hoofd niet bij dat jongeren de ketel kapot hebben gemaakt. 

"Het is niet de eerste keer dat de school het slachtoffer is van vandalisme. Er zijn al eerder ruiten vernield, graffiti gespoten en nog meer. Dit kan echt van geen kant. Het groepje jongeren dat dit zou hebben gedaan is in the picture, maar er is nog niemand aangehouden, aldus de wethouder.

De schooldirecteur heeft aangifte gedaan wegens vernieling. Inmiddels zitten de docenten en hun leerlingen er weer warmpjes bij. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren