ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naarders geven gul aan jongeren die boot in vlammen op zagen gaan door vuurwerk | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Werk
  • Maandag 13 januari 2020 om 10:16 | bijgewerkt: om 16:01 uur
  • Noes van den Heuvel

NAARDEN - Ze hadden er zó hard voor gewerkt en nu hebben ze er opeens een hoop werk bij: een vuurwerkbom heeft tijdens de jaarwisseling de boot van Naarders Luka, Guus en Nick voor een groot deel verwoest. Maar opgeven staat niet in hun woordenboek: ze gaan de boot opknappen. Met een crowdfundingsactie hebben ze al aardig wat geld opgehaald.

Brand boot Naarden
Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

De knapen hebben het bootje gekocht op Marktplaats, omdat ze geen zin hadden om urenlang te gamen of voor de tv te hangen. Na hun aankoop vaarden ze het bootje zelf van Leimuiden naar Naarden.

Vlak voor de vesting werd het neergelegd om hem 'zomerklaar' te maken voor uren plezier op het water. Eén vuurwerkbom tijdens oud en nieuw gooide roet in het eten.

Opknapbeurt 

De boot ligt nu bij de havenmeester en als tegenprestatie moeten de jongens klusjes doen voor de havenmeester. Toch hebben ze nu materiaal nodig om de boot weer volledig op te knappen. Dit geld proberen ze nu op te halen met een crowdfunding en dat lukt ze al aardig goed. Momenteel zitten ze op een bedrag van 1.560 euro. 

Als het geld binnen is, gaat de grote klus beginnen. En alle mensen die gedoneerd hebben: die krijgen als de boot klaar is een rondvaart over het Gooimeer met een hapje en een drankje aangeboden.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren