ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Openwaterzwemmer Weertman wint ook 5 kilometer in Australië | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Sport
  • Zondag 26 januari 2020 om 11:56 | bijgewerkt: om 12:00 uur
  • Redactie

ADELAIDE - Ferry Weertman uit Naarden heeft bij de Australische kampioenschappen openwaterzwemmen na de 10 kilometer ook de 5 kilometer op zijn naam geschreven. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro 2016 was met 56.00,24 minuten duidelijk de snelste in Adelaide. 

Ferry Weertman
ANP/Robin van Lonkhuijsen

Hij bleef de Canadees Jon McKay bijna 19 seconden voor. De Australiër Matthew Robinson werd vlak daarachter derde. "Ik wilde kijken wat er nog in de tank zat na de 10 kilometer van gisteren", zei Weertman. "Ik nam vrij snel na de start de kop over en heb die vastgehouden. In de laatste ronde waren er nog een paar zwemmers die mij probeerden in te halen, maar met een sterke, lange eindsprint kon ik die voorblijven en daar zelfs van weg zwemmen."



Weertman gaat nu voor een trainingsstage naar Perth, gevolgd door een wereldbekerwedstrijd in Doha. Daar komen ook Sharon van Rouwendaal, Pepijn Smits en Marcel Schouten in actie.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren