ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussumse Cacaostraat ligt in niemandsland: "Niemand weet ons te vinden" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Wonen
  • Vrijdag 31 januari 2020 om 08:08 | bijgewerkt: om 08:11 uur
  • Noes van den Heuvel

BUSSUM - Het is één van de nieuwste straten in Bussum: de Cacaostraat. Bewoners hebben pas een half jaar de sleutel van hun nieuwe woning. Ze hebben alleen een groot probleem: niemand weet de straat te vinden. Dat is niet alleen vervelend, maar zorgt ook voor problemen. 

Snapshot Video 204148 (00:12)
Snapshot Video 204148 (00:12)

De Cacaostraat is één van de straten op het terrein van de voormalige chocoladefabriek Bensdorp. Dat terrein staat vol met nieuwbouwappartementen. Door het faillissement van het bouwbedrijf achter het project zijn de woningen weliswaar klaar, maar lijkt het gebied grotendeels nog op een bouwterrein. Er staan nog hekken omheen en er liggen nog bergen zand. 

"Er zijn zelfs bewoners die een deurwaarder aan de deur hebben gehad, omdat ze rekeningen hadden gemist"
marcel barneveld

Bewoners ervaren de meest uiteenlopende ongemakken. Van visite die het huis niet kan vinden tot de postbode die niet weet waar hij de post naar moet brengen.  "Het gebeurt met grote regelmaat dat post en pakketten niet worden bezorgd, omdat het adres niet zou bestaan. Maar onze straat bestaat echt. Hier is het", zegt bewoner Marcel Barneveld.  

NH Nieuws

Deurwaarders

Het probleem is niet alleen vervelend, maar geeft ook ongemak. Postbodes sturen post 'retour afzender', ook belangrijke brieven zoals rekeningen en aanmaningen. "Er zijn zelfs bewoners die een deurwaarder aan de deur hebben gehad, omdat rekeningen niet worden betaald. Toen bleek gewoon dat de bewoners de rekeningen niet eens hebben gehad."

Volgens bewoners moet het anders. Ze hebben nu zelf straatnaamborden gemaakt zodat 'hun' Cacaostraat echt op de kaart staat, omdat de echte straatnaamborden maar op zich laten wachten. 

Echte straatnaamborden

De gemeenten heeft ondertussen toegezegd dat de echte straatnaamborden er ook gewoon gaan komen. Dat gebeurt volgende maand. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren