ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Rechtszaak liquidatie Huizer spyshopmedewerker Ronald Bakker van start | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Wonen
  • Maandag 03 februari 2020 om 07:44 | bijgewerkt: om 08:01 uur
  • Redactie

HUIZEN - In de gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp gaat vandaag het proces tegen Mourad B. en Ali M. van start. Dat tweetal wordt verdacht van de moord op spyshopmedewerker Ronald Bakker, die op 9 september 2015 voor zijn woning in Huizen werd neergeschoten.

foto van onderzoeksteam moord ronald bakker
foto van onderzoeksteam moord ronald bakker HFV Photo Services

De 59-jarige Bakker was manager bij de spyshop in Nieuwegein. Hij werd doodgeschoten in zijn auto, midden in een woonwijk. De dader ging er vervolgens vandoor op een donkerkleurige motor. 

Bakker zou tot doelwit zijn gemaakt omdat er vermoedens waren dat de spyshop met politie en justitie samenwerkte.

Taghi

Het OM liet tijdens een inleidende zitting in september 2019 al weten dat ze de liquidatie linken aan Ridouan Taghi, tot kortgeleden meest gezochte crimineel van Nederland. Hij werd op 16 december 2019 gearresteerd in Dubai. 

 

 

Door deze link is het proces ondergebracht in het zogeheten Marengo-proces, de overkoepelende naam voor de verschillende rechtszaken waarvan Taghi onderdeel uitmaakt.

Beide mannen worden door het OM verdacht van medeplichtigheid aan moord. Zij ontkennen stellig iets met de liquidatie te maken te hebben. Ze zouden hebben opgetreden als spotter.

26Koper

Mourad B. en Ali M. stonden al eerder samen terecht voor een reeks liquidaties en pogingen daartoe. Het zogeheten proces 26Koper is uiteindelijk ondergebracht in het Marengo-proces, omdat ook deze moorden aan Taghi worden gelinkt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren