ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beeld en Geluid krijgt een miljoen voor nieuw museum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Media
  • Maandag 03 februari 2020 om 13:16 | bijgewerkt: om 13:18 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Een flink onverwacht extraatje voor het Hilversumse Museum Beeld en Geluid: het museum krijgt een miljoen euro van de BankGiro Loterij voor een nieuw media-museum. Beeld en Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer werd vanmorgen verrast in het tv-programma Koffietijd. 

Beeld en Geluid krijgt één miljoen voor nieuw museum
Beeld en Geluid

Beeld en Geluid gebruikt het geld voor ee nnieuw media-museum dat de huidige 'Experience' van Beeld en Geluid moet gaan vervangen. Dat museum, dat inspeelt op het 'snel veranderende medialandschap', moet begin 2022 de deuren openen. 

Met het nieuwe museum krijgen bezoekers straks een nog betere kijk in de keuken van de Nederlandse media. Het is de bedoeling dat ze, dankzij nieuwe technologiën, in de huid kunnen kruipen van bijvoorbeeld een buitenlandcorrespondent. 

Ongelofelijke toegevoegde waarde

Beeld en Geluid-directeur Van Nispen tot Sevenaer was erg blij met de gulle gift. "Deze royale gift is van ongelofelijke toegevoegde waarde voor ons nieuwe museum. Het is fantastisch dat we onze bezoekers dankzij de gift een persoonlijke en op maat gesneden rondreis door het meest dynamische media-museum ter wereld kunnen bieden", reageerde hij met de cheque in zijn hand. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren