ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eeuwenoud Naardens schilderij na anderhalf jaar weer terug in stadhuis | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Kunst
  • Zaterdag 08 februari 2020 om 10:15 | bijgewerkt: om 10:31 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Anderhalf jaar zorgde het voor een enorme lege plek in het stadhuis van Naarden: de afwezigheid van het schilderij 'Het oordeel van Salomon' boven de deur van de trouwzaal van het stadhuis. Na een flinke restauratie is het schilderij sinds gisteren terug. 

Salomonsoordeel
NH Nieuws

Dat het schilderij zo lang weg was, was wel even slikken. Het Naarder schilderij hoort in het stadhuis van Naarden. Het hangt er tenslotte al sinds het stadhuis vierhonderd jaar geleden werd opgeleverd. 

Na zeker een eeuw was het schilderij anderhalf jaar geleden weer eens toe aan een restauratie. Dat bleek een enorme klus. De restaurateurs deden een paar bijzondere ontdekkingen. Zo bleek tijdens de laatste restauratie dat het schilderij tijdens eerdere restauraties de afgelopen eeuwen meerdere keren is overgeschilderd. Dat maakte de restauratie meteen een stuk lastiger. De hele klus heeft ook flink langer geduurd dan vooraf gedacht. 

Het schilderij is nu klaar en is weer helemaal in originele staat gebracht. Het doek hangt weer boven de trouwzaal, waar het zeker weer een eeuw zal hangen. 

NH Nieuws

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren