Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Regio Huizen
  • Woensdag 26 februari om 12:07
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Vernielingen, glasscherven op straat, rondslingerende lachgaspatronen: de Huizer wijk Oostermeent is helemaal klaar met de overlast die de buurt al tijden teistert.

Lachgas stock
Lachgas stock Adobe Stock

De Huizer buurt heeft al jaren veel te maken met overlast. De laatste tijd nemen de klachten weer toe. "Er vinden weer de nodige vernielingen plaats voornamelijk in de weekenden gepleegd door groepjes jongens. De kapotte drankflessen en lachgaspatronen liggen soms tot in de tuinen. Het groen in en rond de Oostermeent ligt vol zwerfvuil en gedumpt afval, zo jammer", reageren bewoners.

"De kapotte drankflessen en lachgaspatronen liggen soms tot in de tuinen"
Boze Oostermeent-bewoners

De bewoners hebben het gevoel dat hun buurt aan het verpauperen is en willen dat het probleem de aandacht krijgt van de politie en de gemeente. Andere bewoners die klachten over overlast hebben, wordt opgeroepen deze te melden. De bewoners willen de klachten bundelen en aan de gemeente aanbieden.

Extra boa's

De gemeente Huizen laat aan NH Nieuws weten dat het overlastprobleem de aandacht heeft. Er wordt een aparte boa ingezet om met de problemen aan de slag te gaan.  "Het boa-team in Huizen is onlangs uitgebreid. Dat maakt het mogelijk om te starten met wijkboa's. Dat houdt in dat boa's vaste wijken onder hun hoede krijgen en zo beter contact in de wijken kunnen opbouwen. Voor de Oostermeent is er ook zo'n wijkboa."

Toch roept de gemeente Huizen Oostermeent-bewoners die overlast ervaren op dat vooral te blijven melden. "Boa's en politie kunnen niet altijd en overal aanwezig zijn. Ook kunnen ze niet handhaven zonder sluitend bewijs."

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren