ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse wethouder Jaeger had langere tijd 'stalker' die hem dreigberichten stuurde | NH Gooi

HILVERSUM - Een onbekend persoon heeft in de afgelopen jaren de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger meermaals bedreigd. De politie doet op dit moment onderzoek naar deze bedreiger. Dat laat Jaeger weten in zijn afscheidsinterview met NH Nieuws.

Wimar Jaeger
Wimar Jaeger

De anonieme dreiger heeft wethouder Jaeger langere tijd met dreigende berichten gestalked. "Het heeft een tijdje gespeeld en het afgelopen jaar is het weer opgekomen. Daar kijkt de politie nu naar."

Van meerdere kanten

Hij merkte dat er van meerdere kanten dreigberichten kwamen in de periodes dat hij onder vuur lag. Dat gebeurde in 2018 toen het rommelde bij Hilversum Marketing. Vorig jaar speelde het opnieuw op, toen zijn nevenfuncties onder de loep werden genomen.

Wethouder Jaeger vertrekt
Wimar Jaeger is wethouder van onder meer economie, media en cultuur.  Deze week is zijn laatste week en in dat kader blikten we in een lang interview terug op zijn periode als wethouder. Hij spreekt daarin onder meer over zijn successen, de affaires en over de wissel die het wethouderschap op zijn privéleven heeft getrokken.

De dreigementen raakten niet alleen de wethouder zelf, maar ook zijn omgeving. "Er werden lelijke dingen geuit richting mijn gezin en hele goede vrienden. Mensen weten heel goed waar je woont. Mijn vrouw is ook lastiggevallen." 

"Mensen weten heel goed waar je woont. Mijn vrouw is ook lastiggevallen"
Wimar Jaeger, wethouder Hilversum

Eén dreiger bleef uiteindelijk zo hardnekkig berichten sturen, dat Jaeger besloot aangifte te doen. Het onderzoek van de politie loopt en daarbij zal onder meer de identiteit achterhaald moeten worden.

Jaeger is er nuchter over en ziet het wethouderschap nog steeds als een mooi vak. "Het is de keerzijde van deze baan en we moeten er ook niet te dramatisch over doen."

Joost Lammers / NH Nieuws

Afscheidsinterview

Het volledige afscheidsinterview met Wimar Jaeger is vanaf vanmiddag te zien op televisie bij NH Gooi en NH Nieuws (om 17.20 uur, 19.20 uur, 21.20, 23.20 uur) en op onze website. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren