ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tijdrovende klus: klokken van Naarder kerk naar beneden getakeld voor restauratie | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Dinsdag 10 maart 2020 om 15:51 | bijgewerkt: woensdag 11 maart 2020 om 13:28 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Het was letterlijk een tijdrovende klus: de Grote Kerk van Naarden heeft voorlopig geen klok meer. De metershoge klok werd vanmorgen losgemaakt en van grote hoogte naar beneden getakeld voor een flinke opknapbeurt.

Klokken van Naarder kerk naar beneden getakeld voor restauratie
Caspar Huurdeman Fotografie

De meterslange wijzers van de klokken werden vanmorgen als eerst losgehaald, daarna werden ook de bijna drie meter grote wijzerplaten losgeschroefd en met een flinke hoogwerker naar beneden getakeld.

De klokken worden de komende tijd gerestaureerd door klokkenbouwer Koninklijke Eijsbouts in Asten. De cijfers en de wijzers worden opnieuw verguld. Daarna moeten ze weer terugkeren op de kerk.

Restauratie

Het werk aan de klokken is onderdeel van de flinke restauratie van de 73 meter hoge kerktoren. Ook het leien dak van de kerk wordt momenteel vervangen. De bekende kerk staat daarom al tijden in de steigers.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren