ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Toekomst onzeker voor hilversums Gooiland theater: "Alle ideeën zijn welkom" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Woensdag 11 maart 2020 om 21:00 | bijgewerkt: om 21:22 uur
  • Redactie

HILVERSUM - Afgelopen week heeft de gemeente Hilversum besloten de financiële bijdrage aan het Gooiland theater stop te zetten. Zonder dit geld kan het theater na de zomer de programmering niet doorzetten en daarom roept het theater op tot actie. 

Gooiland
Google Maps

Het doek is nog niet definitief gevallen voor het Gooiland, aankomende twee weken zullen ze alles op alles zetten om nog open te blijven. Echt concrete plannen heeft het theater op het moment nog niet, daarom vraagt het om de hulp van bezoekers. In een bericht aan de bezoekers schrijft het Gooiland dat alle ideeën welkom zijn: "Wij staan open voor alle suggesties, diensten en investeringen om ervoor te zorgen dat Hilversum een theater houdt."

Heropening in 2016

Het Gooiland theater bestaat al sinds de jaren '30 en diende volgens architect Jan Duiker als "cultuur/uitgaans/gastvrijheids-machine". Nadat het theater in 2016 heropend werd kreeg het theater deze functie weer terug. 

Hoewel de bezoekersaantallen de afgelopen seizoenen een verdubbeling lieten zien, blijkt het niet mogelijk om financiëel onafhankelijk verder te gaan. Er is een minimale brijdage van 50.000 euro nodig, maar de gemeente heeft besloten het theater niet meer steunen. 

De gemeente Hilversum is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren