ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise GGD en huisartsen hebben het razend druk: "We worden door heel Nederland gebeld" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Zaterdag 14 maart 2020 om 09:02 | bijgewerkt: om 10:46 uur
  • Carlijn Kolk

BUSSUM - De telefoon staat roodgloeiend en dat zal de komende dagen ongetwijfeld alleen maar meer worden: de Gooise huisartsen en de regionale GGD hebben het razend druk vanwege het coronavirus. "We kunnen het woord 'corona' nu al niet meer horen", lacht de assistente van dokter Verhaar uit Weesp.

Callcenter GGD
NH Nieuws

De regionale GGD heeft al twee weken, sinds het eerste besmettingsgeval in 't Gooi, een regionaal informatienummer opengesteld. Mensen kunnen er terecht met al hun vragen en zorgen over het coronavirus. Vanaf het moment dat de lijnen open gingen, wordt er volop gebeld. Met soms wel een piek van bijna 400 telefoontjes op een dag.

Daan Kuypers werkt in het callcenter van de Gooise GGD en vertelt dat ze door heel Nederland worden gebeld: 

NH Nieuws

De bellers stellen de meest uiteenlopende vragen. Mensen zijn bezorgd om hun eigen gezondheid of die van hun familieleden, maar Kuypers ziet wel een kanteling in de vragen:

NH Nieuws

Huisartsen: mensen hebben ons nodig

Ook de regionale huisartsen hebben het druk. "De telefoon gaat echt om de haverklap. Het gaat meestal over corona. We kunnen dat woord haast niet meer horen", lacht de assistente van dokter Verhaar uit Weesp. "Maar het is natuurlijk wel een serieuze zaak. Veel mensen bellen ons en denken dat ze het hebben. Dat is vaak niet zo, maar we vinden het al heel fijn dat mensen ons bellen en niet zomaar langskomen. Dat moeten ze zeker niet doen."

Dat de huisartsen het druk hebben, blijkt uit een rondgang langs verschillende praktijken. De wachtrijen aan de telefoon zijn vaak lang.

Bezwijken aan de druk doen ze zeker niet en hoewel het elders in het land soms anders is, blijven de deuren van de huisartsenposten in 't Gooi ondanks het coronavirus gewoon open. "Juist in deze tijden zijn wij meer dan nodig. Dat zijn we ons allemaal bewust", vertelt de assistente van huisartspraktijk Bader en Toutenhoofd in Hilversum. "Er is geen sprake van dat wij onze deuren sluiten, we blijven hard doorwerken."

Testen

Daan Kuypers van de GGD merkt ook dat veel mensen bellen om zich preventief te testen. Maar dat gebeurt niet. Hij legt uit wie en wanneer er nog wel wordt getest:

NH Nieuws

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Scherp de Zeis | Vandaag om 21:00.
  • Bruisend Nederpop, met Hylke Steggerda.
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren