ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussumse Eva kookt voor hongerige artsen: "Ik kook toch, dus kan wel wat meer maken" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Dinsdag 17 maart 2020 om 09:19 | bijgewerkt: om 09:23 uur
  • Rachel Morssink

BUSSUM - Vandaag op het menu: linzensalade en een hartige tarte tatin met gewokte witlof en tomaatjes uit de oven. Eva Schreiner kookt graag een portie extra voor een hongerige arts of verpleegkundige die na een lange werkdag in de lege supermarkt staat. "Altijd lekker en voedzaam, met veel verse groenten."

Bussumse Eva kookt voor artsen
NH Nieuws/Rachel Morssink

"Ik kook tóch, dan kan ik net zo goed wat meer maken," dacht Eva Schreiner. Ze plaatste een oproep in de Facebookgroep 'Bussum Corona Help'. "Als zorgmedewerkers na een lange dag thuiskomen en de supermarkten zijn leeg, dan kunnen ze alleen nog een pizza bestellen. Nou, dat kan beter," zegt Eva, die besloot voor ze te gaan koken.

Want ook zorgmedewerkers moeten lekker en gezond kunnen eten, vindt Eva. Ze kan de maaltijd bij je thuis brengen - op veilige afstand natuurlijk - of je mag het bij haar komen ophalen. "Ik kan geen duizend man aan, maar een stuk of zes mensen per dag zijn zeker welkom," zegt Eva.

Ook afhalen?
Werk je in de zorg en woon je in Bussum, óf rijd je er graag een stukje voor om? Het menu varieert van dag tot dag. Kom je graag een portie afhalen, mail dan eerst even naar evaschreiner@gmail.com.

Geen keus

Ze vindt het belangrijk om er voor een ander te zijn in deze tijden van corona. "De mensen in de zorg moeten elke dag op hun werk verschijnen, ze hebben niet de keus om thuis te werken," zegt Eva. "Zij zijn er voor ons als het nodig is, dus hiermee wil ik zeggen: wij zijn er ook voor jullie."

Eva kookt graag met verse ingrediënten. "Het is geen haute cuisine, hoor! Ik gebruik veel groenten, houd van goede soepen, lekkere ovengerechten of een vegetarische pasta." De eerste zorgmedewerker moet zich nog melden, maar Eva nodigt ze van harte uit. "Kom lekker een portie eten afhalen. Jullie staan er niet alleen voor!"

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren