ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussumse apotheker: "Stop met het hamsteren van medicijnen" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Donderdag 19 maart 2020 om 15:47
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Hamster geen medicijnen. Deze oproep doet de Bussumse apotheker Guy van Puijenbroek. De afgelopen dagen merkt de Bussumer dat er veel meer medicijnen worden gekocht in zijn apotheken. "Vaak is dat helemaal niet nodig", zegt Van Puijenbroek.

Apotheek stock
Adobe Stock

De Bussumse apotheker zag de afgelopen dagen twee tot drie keer zoveel recepten over de toonbank gaan bij zijn apotheken. "Veel van deze recepten zijn aantoonbaar helemaal nog niet nodig, omdat mensen nog voldoende medicijnen in huis hebben. Het kost ons en huisartsen enorm veel extra werk en tijd. Tijd die we in deze tijd hard nodig om de reguliere receptenstroom, medicijnverstrekking en zorg op pijl te houden voor mensen die geneesmiddelen wel acuut nodig hebben", vertelt de apotheker.

Gevolgen

Als mensen medicijnen blijven hamsteren de komende dagen, ziet de apotheker zich genoodzaakt om de openingstijden te beperken of zelfs helemaal dicht te gaan. "Dat moeten we natuurlijk niet hebben."

Volgens Van Puijenbroek is het hamsteren van medicijnen helemaal niet nodig. "Er zijn geen medicijnentekorten door het coronavirus en apotheken blijven gewoon open, ook bij een 'lockdown'."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren