ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricums echtpaar al weken vast op een schip: "Hopen dat we snel hier weg kunnen" | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Maandag 23 maart 2020 om 14:38 | bijgewerkt: om 15:05 uur
  • Redactie

BLARICUM - Ton van Beest en zijn vrouw uit Blaricum zitten samen met honderd andere Nederlanders vast op het cruiseschip Costa Luminosa in het noordwesten van Italië. Vanmiddag kunnen ze misschien naar huis, maar zeker weten doen Ton en zijn vrouw dat niet. "Mensen zijn echt wanhopig en radeloos", vertelt Ton.

Ton en zijn vrouw uit Blaricum
Ton van Beest en zijn vrouw

Afgelopen weekend is de Costa Luminosa aangekomen in de Italiaanse stad Savona. Ton en zijn vrouw kijken vanuit hun hut naar een straat waar normaal gesproken een grote file staat. Nu is dat anders. "Toen we hier aankwamen hebben we in drie uur wel vijftien lijkwagens voorbij zien rijden. Heel luguber", vertelt Ton op NH Radio.

Chaos

Aan boord is het al weken heel erg chaotisch. Een paar weken geleden werden in Puerto Rico twee mensen van boord gehaald die besmet waren met het coronavirus.

"We komen onze hut niet uit, dus lopen we weinig gevaar"
Ton van beest

Sindsdien mag het schip geen enkele haven meer in en weten de opvarenden niet wanneer ze naar huis kunnen. "Het is chaos aan boord. Iedereen loopt door elkaar, niemand weet wie wat doet en wat er gaat gebeuren."

Wanhopig

Iedereen wil naar huis en de wanhoop neemt met de dag toe. Dat leidt tot heftige verhalen op het schip. Zo vertelde een vrouw aan Ton dat haar man claustrofobie heeft en van boord wilde springen. "Mensen zijn echt wanhopig en radeloos." zegt Ton.

Ton en zijn vrouw zijn gezond en houden naar eigen zeggen hun hoofd koel. "Wij voelen ons tot nog toe uitstekend en we zijn nu ongeveer twaalf dagen voor onszelf in quarantiane. We komen onze hut niet uit, dus lopen we weinig gevaar," zegt Ton.

"We missen onze kinderen in Nederland en de geborgenheid van ons eigen huis"
Ton van beest

Naar huis

Het lijkt erop dat Ton en zijn vrouw van boord kunnen en terug naar huis mogen, maar zeker is dit niet. "De Nederlanders aan boord is gevraagd om hun koffers buiten de hut neer te zetten en naar beneden te komen," vertelt Ton. "Maar toen we bij de uitgang kwamen, werd ons verteld dat het een misverstand was en dat we terug moesten naar onze hut. Daar wachten we nu rustig af."

Nederlanders vast op cruiseschip
Op het cruiseschip zijn vele hutten afgezet.

Het echtpaar kan niet wachten om naar huis te gaan. "We missen onze kinderen in Nederland en de geborgenheid van ons eigen huis."

Het is nu afwachten of ze vandaag naar huis kunnen. "Onze koffers zijn bij de hut weggehaald, dus dat is een goed teken. Laten we hopen dat we in de loop van de dag hier weg kunnen."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren