ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise Scholenfederatie: "Leerlingen die er slecht voor staan mogen niet de dupe worden" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Dinsdag 24 maart 2020 om 17:00
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Gooise middelbare scholen reageren opgelucht dat ze nu duidelijkheid hebben over hoe het schooljaar afgerond gaat worden als het om de examens gaat. "Het juiste besluit", noemt Annet Kil, de voorzitter van de Gooise Scholenfederatie, de mededeling om de centrale eindexamens dit jaar te schrappen.

schoolexamen stock
Adobe Stock

De Gooise koepel van middelbare scholen zegt de afgelopen dagen al met het scenario rekening te hebben gehouden dat de eindexamens dit jaar niet door zouden gaan. "Daar hebben we met elkaar over gesproken. Zeker toen we gisteravond de maatregelen van het kabinet hoorden, wisten we ook wel dat dit zou gaan gebeuren. Maar er was lang veel onzekerheid. Hoe zou het jaar aflopen? Wat betekent dat voor onze leerlingen? Daar hebben we nu duidelijkheid over en dat is ontzettend fijn."

"Ik hoorde dat er in Hilversum al vlaggen met schooltassen hangen, maar juich niet te vroeg"
Annet Kil

Toch hebben de scholen nog wel vraagtekens, onder meer over hoe bepaald wordt welke leerlingen geslaagd zijn en hoe anderen nog kunnen herkansen. "Maar daar wordt snel meer over bekend."

Het nieuws zorgt ervoor dat veel leerlingen vandaag al de vlag uit hangen omdat ze zeker lijken te weten dat ze geslaagd zijn. "Ik heb gehoord dat er vandaag in Hilversum al vlaggen met schooltassen uithangen. Hoewel ik dat begrijp, wil ik toch ook wel waarschuwen. Niets staat nog vast. Natuurlijk zullen er kinderen zo goed voorstaan, dat er weinig meer zal veranderen. Maar de echte richtlijnen worden pas later bekend. Dus wacht nog even af."

Datzelfde advies wil Kil meegeven aan de leerlingen die op basis van de resultaten tot nu toe niet geslaagd zijn. "We weten dat een deel van onze leerlingen met een flinke eindsprint proberen dingen te halen. En dat lukt ze vaak ook nog. Die eindsprint lopen ze nu mis. Die leerlingen moeten niet de dupe worden van deze maatregelen. Daar zullen we ook alles aan doen om dat te voorkomen. Die leerlingen moeten ook echt niet bij de pakken neer gaan zitten nu."

"We moeten er rekening mee houden dat we onze leerlingen dit jaar niet meer op school zien"
Annet Kil

Rest van het schooljaar

Hoe de rest van het schooljaar voor leerlingen verder zal lopen, durft Kil niet te zeggen. "We hebben met elkaar afgesproken dat we maar twee dagen vooruit kijken, want verder kan dat gewoon niet. Er bestaat natuurlijk een grote kans dat de leerlingen dit jaar niet meer op school komen. Daar moeten we serieus rekening mee houden. Als ze wel nog op school komen, zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Dat zou namelijk ook betekenen dat het op coronagebied een stuk beter gaat. Dus dat hopen we echt."

Verder geeft Kil aan erg tevreden te zijn over hoe er nu razendsnel positieve ontwikkelingen zijn. "Online lesgeven loopt echt op rolletjes. Het haalt een bepaalde drive en creativiteit in mensen naar boven. Daar word ik heel blij van. We horen ook leuke complimenten van leerlingen en hun ouders. Dat vind ik erg positieve ontwikkelingen in deze negatieve tijden."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren