ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naardense Addy (89) knutselt er flink op los en heeft al 120 mondkapjes gemaakt | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Woensdag 08 april 2020 om 10:10 | bijgewerkt: om 12:52 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Het ene na het andere mondkapje komt van de naaimachine van Addy Ackers (89). De Naardense begon met mondkapjes naaien toen ze hoorde over de grote tekorten. En dat levert tot nu toe al 120 mondkapjes op voor onder meer thuiszorgmedewerkers.

Snapshot Video 206114 (00:52)
Addy is bezig met het naaien van een mondkapje Joost Lammers / NH Nieuws

De slaapkamer van Addy is een waar naaiatelier geworden. Het begon toen ze hoorde dat haar thuishulp geen mondkapje kon kopen. Addy pakte haar naaimachine en begon mondkapjes te maken. "Ik zei: 'dan doe ik het even voor je'. Zo is het begonnen", vertelde ze twee weken geleden tegen NH Nieuws.

De mondkapjes van Addy zijn dan wel geen medische mondkapjes, maar vinden wel gretig aftrek. Veel thuiszorgmedewerkers, een fysiotherapeut en zelfs een uitvaartondernemer hebben al mondkapjes van Addy.

Aparte verzoeken

De naaiwoede van Addy gaat maar door en door. De teller van het aantal gemaakte mondkapjes staat al op 120 stuks. En dat worden er nog meer, omdat er ook flink wat stof wordt gedoneerd. Addy krijgt zelfs speciale verzoeken. "Ze heeft voor iemand een blouse gemaakt, die vrouw wilde van dezelfde stof mondkapjes", lacht dochter Yvonne. "Een ander mooi verzoek kwam van een vrouw wiens moeder 92 jaar werd. Ze wilden zo graag op bezoek dat mijn moeder mondkapjes heeft genaaid zodat ze toch langs konden gaan om een stukje taart te eten."

Addy neemt haar werk heel serieus. "Vanmiddag was ze nog even bij me, maar ze ging al snel weer naar huis. Ze moest en zou nog vier mondkapjes maken."

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws twee weken geleden maakte met Addy en haar mondkapjes: 

Joost Lammers / NH Nieuws

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren